Ειδήσεις

Καλικαντζαρογιορτή στη Λογοτεχνική Γωνία από την ομάδα αφήγησης Αίσωπος


Η  Αντιδημαρχία Πολιτισμού  και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και η ομάδα αφήγησης “Αίσωπος”  προσκαλούν μικρούς και μεγάλους  την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023  και ώρα 11:00 -13:00 στη Λογοτεχνική Γωνία (Φαρμακίδου και Γαληνού) όπου ο αρχηγός των καλικάντζαρων, ο ξακουστός  και τρομερός Ματρακούκος θα σας γνωρίσει όλο το καλικαντζαροσόι.

Φορέστε τα γιορτινά σας, βάλτε μπόλικη σκανταλιά και ελάτε να χορέψετε  τον καλικαντζαροχορό και να μάθετε τα πιο ξακουστά κατορθώματά τους: Τί έκαναν στην μπάμπω, πώς τους ξεγέλασε ο Μυλωνάς, τι τράβηξε  η Κάκιω στον μύλο που τους συνάντησε, τι ρόλο παίζει το αλάτι!

Ελάτε να μαντέψετε τα αινίγματα που θα σας πουν και να μάθετε για τα παιδιά του Χρόνου  που μας αποχαιρετά και του νέου που μας έρχεται!

Και όταν δείτε καλικάντζαρο, πείτε του ” γειά σου Ματρακούκο είσαι όμορφος πολύ, θα σε λέω Ματρακούκλο!” και αυτός θα χαχανίσει και δεν θα σας πλανήσει!

Την αφηγηματική ομάδα “Αίσωπος“ την απαρτίζουν: Δημοσθένης Χαρούλης, Παναγιώτα Καλοτραπέζη, Βασιλική Ζέρβα, Σπυριδούλα Σουλιώτη, Λία Λόκα και ο μουσικός Χρήστος Γκόρτσος.

 

Είσοδος ελεύθερη.

Προηγούμενο άρθρο Νάματα και Ιάματα του Δ. Μαραμή στο youtube της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού
Επόμενο άρθρο “Φαίδρα” στη Λογοτεχνική Γωνία την Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023