Ειδήσεις

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας για την επίσκεψη της Επιτροπής του Αμερικανικού Κογκρέσου επισκέφτηκε την 110 ΠΜ


Την Τρίτη 27/12 Επιτροπή του Αμερικανικού Κογκρέσου επισκέφτηκε την 110 ΠΜ για να επιθεωρήσει τα έργα που λαμβάνουν χώρα εκεί, κι έχουν στοιχίσει εκατομμύρια ευρώ, ενώ επιπλέον φιλοξενεί τα κατασκοπευτικά drones (MQ 9 Reaper), τα οποία έχουν τη δυνατότητα να φέρουν κι οπλισμό. Θυμίζουμε ότι εγκαταστάθηκαν πρώτη φορά το 2018 με τη συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τα συγκεκριμένα «αερο-οχήματα» έχουν δυνατότητες και αυτονομία να καλύπτουν τεράστιες αποστάσεις, μέχρι τη Λευκορωσία και τη μαύρη θάλασσα στο βορρά, μέχρι τη Λιβύη και το Σουέζ στο νότο, κατασκοπεύοντας και παρέχοντας εικόνα επιτήρησης σε γη και αέρα σε πραγματικό χρόνο σε όποιο στρατηγείο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Επίσης, διαθέτουν πλατφόρμες εκτόξευσης πυραυλικών συστημάτων κάθε είδους.

Την ίδια μέρα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε με τρόπο έμμεσο αλλά σαφή τις συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για την αποστολή των S-300 στην Ουκρανία.

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (μέλος ΕΕΔΥΕ) εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς που εμπλέκουν όλο και περισσότερο τη χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, και τη μετατροπή της  Λάρισας σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με στόχο άλλες χώρες.

Οι υποδομές αυτές είναι μαγνήτης τεράστιων κινδύνων, «κλειδωμένες» στο στόχαστρο των αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, όπως έχουν άλλωστε προειδοποιήσει και στο παρελθόν Ρώσοι αξιωματούχοι.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ.- πατώντας στο στρωμένο δρόμο που βρήκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις- εμπλέκει ακόμη περισσότερο τη χώρα μας στα σχέδια ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ.  Ταυτόχρονα συσκοτίζει τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί η συνεχιζόμενη εμπλοκή για το λαό και εξωραΐζουν παραπλανητικά τον ρόλο των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Είναι γνωστός ο ρόλος των βάσεων και υποδομών στις επεμβάσεις στη περιοχή μας   (Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη και Συρία).

Η επικίνδυνη  εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους συμβαδίζει με την αντιλαϊκή πολιτική κατά της εργατικής τάξης, του λαού και των παιδιών του. Ο ελληνικός λαός και οι άλλοι λαοί ήδη πληρώνουν τις συνέπειες του πολέμου μέσω των ανατιμήσεων στην ενέργεια, της ακρίβειας στα είδη διατροφής ακόμη και σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, και  αυτό το έγκλημα σε βάρος των λαών σχεδιάστηκε και μεθοδεύτηκε σταδιακά από όλες τις κυβερνήσεις πολύ πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο λαός έχει τη δύναμη με την πάλη του να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Να συμβάλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τις σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλους λαούς.

Τώρα είναι η ώρα που είναι αναγκαίο να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η πάλη του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, συνολικά του λαϊκού κινήματος για

  • Να φύγουν τα αμερικάνικα drones από την πόλη μας, να μη εγκατασταθούν νέα.
  • Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο  του.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.

Λάρισα 30.12.2022

 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη αλλοδαπός στη Λάρισα, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αλλοδαπής
Επόμενο άρθρο Άννα Βαγενά: Ούτε ντεπόν στα φαρμακεία