Ειδήσεις

Άννα Βαγενά: Μία κυβέρνηση που δεν αγαπά τους καλλιτέχνες


Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αγαπά τους καλλιτέχνες. Το απέδειξε, άλλη μια φορά, με το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 που υπέγραψε και που εξισώνει τα πτυχία των σπουδών πολλών κλάδων εργαζομένων στον πολιτισμό με αυτά του Λυκείου.

Για να καταλάβετε δηλαδή, ένας ηθοποιός όπως εγώπ.χ., που έχω σπουδάσει θέατρο 1 χρόνο στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και 3 χρόνια στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, το πτυχίο μου θα έχει σύμφωνα με αυτό το διάταγμα την ίδια ισχύ με ένα απολυτήριο Λυκείου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικώνκαι Παιδείας, που υπέγραψαν αυτό το προσβλητικό για εμάς τους ηθοποιούς,αλλά και για όλους τους ανθρώπους του θεάτρου, διάταγμα-με την ανοχή του Υπουργείου Πολιτισμού- έχουν τεράστια ευθύνη. Δε μπορούν να μας χρησιμοποιούν μόνο για τις δημόσιες σχέσεις τους, φωτογραφιζόμενοι μαζί μας στις πρεμιέρες μας.

Να το αποσύρουν αμέσως, γιατί είναι ακόμα ένα δώρο στους Κολεγιάρχες. Φτάνει πια με αυτή την αδίστακτη και ανάλγητη κυβέρνηση, που καθορίζει τις τύχες μας και τις ζωές μας! Φτάνει!

Προηγούμενο άρθρο Μοίρασε δώρα σε παιδιά που διεκδικούν ίσες ευκαιρίες στη ζωή ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός
Επόμενο άρθρο Διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου