Ειδήσεις

Μάξιμος: Χίλια μύρια κύματα ευχών για τη δημιουργία ξενώνα καρκινοπαθών


«Είμαστε όλες και όλοι εδώ για ιερό σκοπό, για τη δημιουργία ενός ξενώνα φιλοξενίας καρκινοπαθών και των οικογενειών τους. Γι’ αυτό και αξίζει ο έπαινος της πόλης στους διοργανωτές της αποψινής εκδήλωσης και ιδιαίτερα στο δίκτυο εθελοντών για να μη μένει κανείς μόνος και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών του νομού». Με αυτά τα λόγια ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος ξεκίνησε τον σύντομο χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στο χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό πάρτυ, που διοργάνωσαν το Κοινωνικό Εθελοντικό Δίκτυο “Κανείς Μόνος” και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Λάρισας. Στην εκδήλωση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στη δημιουργία ξενώνα ανακουφιστικής φροντίδας και φιλοξενίας καρκινοπαθών και συνοδών τους στη Λάρισα, ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «η επιστήμη τα τελευταία χρόνια κερδίζει καθημερινά μάχες με τον καρκίνο, μια ασθένεια που παλιότερα δεν τολμούσαμε ούτε καν να την πούμε με το όνομά της, και την αποκαλούσαμε επάρατη νόσο. Πλέον, πάτερ Νικηφόρε είναι νικηφόρα η μάχη με την ασθένεια, όσο πιο σύντομα γίνει η διάγνωσή της.

Εύχομαι, λοιπόν, κ. Περιφεριάρχα, το αποψινό κύμα ευχών να γίνει χίλια μύρια κύματα που θα οδηγήσουν στην επίτευξη του στόχου, τη δημιουργία του ξενώνα στην πόλη μας».

 

Αλληλεγγύη και ανθρωπιά

Ο κυβερνητικός βουλευτής ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά με υγεία και ειρήνη, τα δυο αγαθά που συνειδητοποιήσαμε την αξία τους ακόμη περισσότερο το τελευταίο διάστημα, λόγω της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία. Θα προσθέσω στα Χρόνια μου Πολλά, αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Ας είναι ο κόσμος μας το 2023 περισσότερο ανθρώπινος, με περισσότερη ανθρωπιά!».

Στο δένδρο των ευχών ο Μάξιμος Χαρακόπουλος έγραψε στην κάρτα που κρέμασε «Χρόνια Πολλά με Υγεία, Ελπίδα και Πίστη που μετακινεί και βουνά! Κάθε δυσκολία μας κάνει πιο δυνατούς» και συνεχάρη τη βουλευτή του νομού κ. Ευαγγελία Λιακούλη για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης.

Προηγούμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοϊού την Τετάρτη 28/12
Επόμενο άρθρο Θερμή υποδοχή και sold out παραστάσεις για τον Επιθεωρητή του Θεσσαλικού Θεάτρου