Το ΠΑΣΟΚικό κόλπο με τις Αγροτικές Επιδοτήσεις


 Προσφάτως, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κ. Σκανδαλίδης, ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός θα ολοκληρωθεί η χορήγηση του 50% της ενιαίας ενίσχυσης στους δικαιούχους αγρότες.

 Εμφανώς, ο κ. Σκανδαλίδης, αντιλαμβανόμενος το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για το ΠΑΣΟΚ στον αγροτικό κόσμο, εφαρμόζει τον εκλογικό σχεδιασμό της προκατόχου του. Έτσι, για να εξευμενίσει τους χειμαζόμενους αγρότες, λίγα 24ωρα πριν από τις αυτοδιοικητικές κάλπες, προσπαθεί να τους δελεάσει με κοινοτικό χρήμα που ούτως ή άλλως δικαιούνται.

Όμως, ο αξιότιμος Υπουργός φαίνεται να ξεχνά πως οι Έλληνες αγρότες έπαψαν, καιρό τώρα, να συμπεριφέρονται ως ιθαγενείς – υποτελείς.

Προφανώς, οι αγρότες μας γνωρίζουν ότι με βάση την νέα ΚΑΠ, αποκλείονται από την είσπραξη των ενισχύσεων οι δικαιούχοι ποσών κάτω των 200 ευρώ (υπολογίζονται περίπου σε 150.000 αγρότες), ενώ στη διαδικασία της είσπραξης των κοινοτικών πληρωμών παρεισφρύει πάντοτε το «άγος» της παρακράτησης από την Τράπεζα διαφόρων ποσών που μπορεί να χρωστάει ο αγρότης.

Τα παραπάνω, βεβαίως, αποσιωπήθηκαν από τον κ. Σκανδαλίδη, καθώς βασική του επιδίωξη είναι η υφαρπαγή της αγροτικής ψήφου. Δυστυχώς, όμως, για τον ίδιο, οι παραγωγοί τον πήραν χαμπάρι. Και τα χρήματα που δικαιούνται θα πάρουν (όσα εισπράξουν, δηλαδή, τελικά) και το «μαύρο» θα πέσει «σύννεφο» στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ.

Ας σταματήσει, λοιπόν, να προσποιείται τον «αγροτοπατέρα» ο κ. Υπουργός με «ξένα κόλλυβα» και ας σοβαρευτεί, τουλάχιστον μέχρι την ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Εξάλλου, οι επικοινωνιακοί τακτικισμοί ουδέποτε προσέφεραν εκλογικά κέρδη και μάλλον κουράζουν παρά πείθουν τους εχέφρονες πολίτες

Προηγούμενο άρθρο ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ CITIES NET ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Επόμενο άρθρο Χωρίς θεραπεία αποσιδήρωσης οι ασφαλισμένοι στον ΟΠΑΔ ασθενείς