Ειδήσεις

Κέλλας: Η ειδική αγωγή στο επίκεντρο της πολιτικής μας


«Σήμερα έχω την τιμή να παρευρίσκομαι στην εορταστική εκδήλωση των παιδιών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Λάρισας, σε έναν χώρο, που τα Χριστούγεννα βρίσκουν το πραγματικό νόημά τους.

Ο χώρος της Ειδικής Αγωγής δεν προσφέρεται για πολιτικές, κομματικές ή άλλες αντιπαραθέσεις, διότι αυτό που διακυβεύεται δεν είναι μόνο η ισότιμη εκπαίδευση και η αξιοπρέπεια των Ατόμων με Αναπηρία ή με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, αλλά κυρίως η συνέπεια και ο πολιτισμός του πολιτικού συστήματος και της κοινωνίας γενικότερα».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό του αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας, Χρήστου Κέλλα, στην Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λάρισας (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ), όπου έδωσε το παρών.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, που απόλαυσε και χειροκρότησε το θεατρικό των παιδιών, έδωσε συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς για το σπουδαίο έργο, που επιτελούν, ενώ εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του, για το ότι η Λάρισα διαθέτει ένα σχολείο – κόσμημα για το πιο ευαίσθητο κομμάτι της Εκπαίδευσης, τονίζοντας:

«Η πόλη μας διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα Ειδικά Σχολεία στη χώρα, που εγκαινιάστηκε το 2020 και αντικατοπτρίζει πλήρως την αντίληψη που διέπει την κυβέρνησή μας, για τον χώρο της Ειδικής Αγωγής.

Στηρίζουμε έμπρακτα το Ειδικό Σχολείο και όλες τις δομές ένταξης και υποστήριξης Ατόμων με Αναπηρία, βρισκόμαστε δίπλα στα μέλη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, με μέριμνα, αποφασιστικότητα και λύσεις, με τις 5.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής να αποδεικνύουν του λόγου το ακριβές.

Το Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότιμη Πρόσβαση των Μαθητών με Αναπηρία στην Εκπαίδευση, η επιμόρφωση χιλιάδων εκπαιδευτικών, το καινούριο υποστηρικτικό υλικό για τους μαθητές, οι νέες δομές και θεσμοί υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου, τα εργαστήρια δεξιοτήτων και η σύναψη διεθνών συνεργασιών για την περαιτέρω προώθηση της Ειδικής Αγωγής στη χώρα μας, αποδεικνύουν, ότι για την παράταξή μας η Ειδική Αγωγή αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

Εύχομαι σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές του σχολείου, καθώς και στους γονείς τους, Καλά Χριστούγεννα, με υγεία, αισιοδοξία και δύναμη. Επίσης, εκφράζω την απέραντη ευγνωμοσύνη μου στο εκπαιδευτικό προσωπικό, για το σπουδαίο έργο, που επιτελεί.

Χρόνια Πολλά».

Ο κ. Κέλλας, επισκέφθηκε ακόμη, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, όπου είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Διευθυντή Νίκο Θεοχάρη, τον εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής Δημήτρη Καμηλούδη και τη Λογοθεραπεύτρια Ευαγγελία Κωστοπούλου.

 

Προηγούμενο άρθρο Έκθεση Ζωγραφικής του Δημήτρη Χρήστου στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Ξεκινά η εγκατάσταση έξι νέων Σταθμών Μέτρησης της ποιότητας του αέρα