Ειδήσεις

Κέλλας: Βελτιώνουμε το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις μας


«Το MarketPass” αποτελεί μέτρο στήριξης της κοινωνίας, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις πληθωριστικές πιέσεις της παγκόσμιας οικονομίας. Οι πολίτες θα στηριχτούν εισοδηματικά από την κυβέρνηση, που θα επιδοτήσει κατά 10% τη μηνιαία αγορά των απαραίτητων αγαθών κάθε οικογένειας.

10% πληθωρισμός, 10% επιδότηση, με χρήματα που εξασφαλίζονται από την φορολόγηση των υπερκερδών των δυο ελληνικών διυλιστηρίων πετρελαίου.

Μιααπόφασητου πρωθυπουργού, που στηρίζει κυρίως ευάλωτα νοικοκυριά και μεσαία τάξη.

Το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το συγκεκριμένο μέτρο είναι πιθανό και δεν θα μας εκπλήξει, καθώς ούτε το επίδομα των 600€ στους αστυνομικούς και τους λιμενικούς, που συνέβαλαν, αντιστοίχως, στην αντιμετώπιση της πανδημίας και του μεταναστευτικού ζητήματος, ψήφισε.

Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύεται μέσω παλινωδιών και αντιφάσεων επί μία δεκαετία, μετατοπιζόμενος από το “σκίσιμο” των μνημονίων στην υπογραφή της επαχθέστερης σύμβασης με τους δανειστές και το “νόμο  Κατρούγκαλου”, που “πετσόκοψε”μισθούς και συντάξεις».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην τηλεόραση «Formedia», καλεσμένος του Δημήτρη Τάκη, συζητώντας θέματα επικαιρότητας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κληθείς να σχολιάσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος στο Ν. Λάρισας την τελευταία διετία εξαιτίας και των φυσικών καταστροφών που έπληξαν τον τόπο, τόνισε:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων με πράξεις. Είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που κατηύθυνε επιπλέον 30.000.000 € στον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ. Ο κρατικός μηχανισμός, όπως και ο ΕΛΓΑ κινητοποιήθηκαν άμεσα κατά τη θεομηνία του “Ιανού”, όπως και μετά από κάθε ακραίο καιρικό φαινόμενο, που έπληξε τις αγροτικές καλλιέργειες.

Πέρα από τις φυσικές καταστροφές, οι αγρότες ήρθαν αντιμέτωποι και με την συρρίκνωση των διαθέσιμων αγορών, όπως η αιγυπτιακή, στην οποία διοχετεύονταν μεγάλες ποσότητες μήλων, αλλά και με τη μείωση της ζήτησης διεθνώς, που είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των τιμών.Η κυβέρνηση, όμως, είναι παρούσα και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει ενισχύσεις σε μήλα, ροδάκινα, αχλάδια, κάστανα και σταφύλια».

Ο Χρήστος Κέλλας, αναφερόμενος στην κρατική στήριξη των σεισμόπληκτων συμπατριωτών μας, σημείωσε:

«Η αντίδραση του κράτους ήταν άμεση στους μεγάλους σεισμούς, που έπληξαν τον τόπο μας και, ιδιαίτερα, την Ελασσόνα και το Δαμάσι. Μέσα σε 15 μέρες στεγάστηκαν όλοι οι πληγέντες. Η ΔΑΕΦΚ του Υπουργείου Υποδομώνέχει ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες και εκδίδονται οι άδειες ανοικοδόμησης, με 80% χρηματοδότηση από το κράτος. Σε συνθήκες κρίσης, δυστυχώς, συμβαίνουν αδικίες και παρουσιάζονται γραφειοκρατικά εμπόδια, αλλά είμαστε πάντα δίπλα στους συμπατριώτες μας που επλήγησαν και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζωές τους».

Ο Λαρισαίος βουλευτής, ερωτηθείς αν θα προχωρήσουν τα έργα για την αντιμετώπιση του υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας, απάντησε:

«Οι προβλέψεις είναι τραγικές για την περιφέρειά μας, η οποία απειλείται με ερημοποίηση. Το ενδιαφέρον της κυβέρνησηςείναι έμπρακτο, υπάρχει κινητικότητα για το ζήτημα και αναμένονται εξελίξεις. Σε κάθε περίπτωση, δεν ξεχνάμε ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κάθε έργο σταμάτησε,λόγω των σχεδίων απορροής των λεκανών και της συνολικής διαχείρισης του θέματοςαπό την τότε ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος».

Ο Χρήστος Κέλλας έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην πορεία των έργων για το φράγμα της Σκοπιάς Φαρσάλων, τονίζοντας:

«Χάρη στις ενέργειες του πρωθυπουργού, δρομολογήθηκε και ήδη δημοπρατήθηκε με ΣΔΙΤ η κατασκευή του φράγματος, ενός εμβληματικού έργου για την περιοχή, που θα αποφέρει τεράστια οφέλη στην Επαρχία Φαρσάλων, καθώς θα ενισχύσει την ύδρευση και την άρδευση, θωρακίζοντάς την, παράλληλα, από πλημμύρες και καταστροφές.

Εν έτει 2022, είναι αδιανόητο στην καρδιά της Ελλάδος ο κόσμος να αναγκάζεται να πίνει εμφιαλωμένο νερό και να γίνονται γεωτρήσεις, που φτάνουν ακόμη και στα 500 μέτρα βάθος».

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, τέλος, κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, με αφορμή την αναφορά του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, για «ήρεμο» Πάσχα, δήλωσε:

«Ο πρωθυπουργός έχει επισημάνει ότι ασκούμε τη διακυβέρνηση της πατρίδας, με στόχο τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων, κάνονταςπράξη όλες τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ότι δεν πρόκειται να γίνουν πρόωρες εκλογές, γι’ αυτό και τις επιζητεί σε διαρκή βάση».

«Δεν ξέρω αρνάκι, που να βιάζεται να έρθει το Πάσχα…», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κέλλας.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Σπίτι για νέα ζευγάρια με δόση δανείου χαμηλότερη ενοικίου
Επόμενο άρθρο Στην Χριστουγεννιάτικη έκθεση Ζωγραφικής ο Δήμαρχος Γιώργος Μανώλης