Ειδήσεις

Εορταστική Συναυλία της Μικτής Χορωδίας του ΔΩΛ


Ένα γιορταστικό μουσικό οδοιπορικό με τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο περιλαμβάνει η μεγάλη εορταστική συναυλία που θα δώσει η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, με τη συμμετοχή ορχηστρικού συνόλου, στο οποίο συμμετέχουν δεκαπέντε εξαίρετοι μουσικοί της πόλης μας.

Μια συναυλία που έχει καταστεί θεσμός για την πόλη μας, καθώς πραγματοποιείται αδιάλειπτα για περίπου, σαράντα χρόνια.

Ως σολίστ συμμετέχουν η σοπράνο Ιωάννα Τσιλιμίγκα, ο τενόρος Αλέξανδρος Χλωρός και στο πιάνο η Ιωάννα Σιοπούδη.

Διευθύνει ο Δημήτρης Καρβούνης.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022, στις  20:30, στην Αίθουσα Συναυλιών του ΔΩΛ, με γενική είσοδο 5 € και εντάσσεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που οργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Μικτή χορωδία του ΔΩΛ, το ορχηστρικό σύνολο, οι σολίστ και ο μαέστρος, θα στείλουν τις ευχές τους για τις γιορτινές μέρες, παρουσιάζοντας στο κοινό της πόλης μας, ένα πρόγραμμα που ετοίμασαν με πολλή  αγάπη και μεράκι, το οποίο περιλαμβάνει κλασικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ύμνους και κάλαντα απ’ όλο τον κόσμο.

Ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι, απ’ την Αυστρία και τη Γερμανία, στη Ρωσία και την Ουκρανία, απ’ τη Γαλλία στην Ισπανία και τη Λατινική Αμερική, με κατάληξη την Ελλάδα.

Ένα ταξίδι στο χρόνο με τραγούδια απ’ τον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση μέχρι τις μέρες μας, στο οποίο όλοι οι άνθρωποι της γης με μια φωνή υμνούν τον ερχομό του Θεανθρώπου.

Μελωδίες υπέροχες, λαμπερές μα και κατανυκτικές, που φέρνουν το χαρμόσυνο μήνυμα της χριστιανοσύνης, ενώ προαναγγέλλουν και την έλευση του νέου χρόνου, ζεσταίνοντας τις καρδιές των ανθρώπων.

Η προπώληση των εισιτηρίων, με αριθμημένες θέσεις, πραγματοποιείται στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας γι’ αυτήν την εβδομάδα, ως εξής :

 

Τετάρτη 21/12- 10.00-13.00

Πέμπτη 22/12- 10.00-13.00

Παρασκευή 23/12 – 10.00-13.00

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τα φετινά Χριστούγεννα γλυκά σαν παραμύθι!
Επόμενο άρθρο Συνάντηση ΥπΑΑΤ, Γ. Γεωργαντά με παραγωγούς και συνεταιριστικές οργανώσεις του Τυρνάβου