Ειδήσεις

Ενεργειακή αναβάθμιση στο 2ο Δημοτικό σχολείο Αγιάς με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ


Αναβαθμίζεται ενεργειακά το κτίριο του 2ου Δημοτικού σχολείου Αγιάς με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 350.000 ευρώ. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Αγιάς.

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα,  το  κτίριο του 2ου Δημοτικού  σχολείου εκσυγχρονίζεται σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής, μειώνει το ενεργειακό του αποτύπωμα και αποκτά πιο λειτουργικούς και φιλικούς χώρους για μαθητές,  εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους. Είναι ένα διαγενεακό έργο, που αφήνει πίσω του μέλλον. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων δημοσίων κτιρίων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια παντού στη Θεσσαλία, προλαμβάνει τις επιπτώσεις κινδύνων που έρχονται από το μέλλον και αποδίδει πολλαπλάσια οφέλη σε εποχή ενεργειακής κρίσης» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 

Οι παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας

Το υφιστάμενο σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Ε,  αναβαθμίζεται  σε Κατηγορία Β+  με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του. Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:  τοποθέτηση θερμομόνωσης κάτω από τη στέγη με επίστρωση θερμομονωτικών πλακών εξηλασμένης πολυστερίνης, τοποθέτηση συστήματος θερμομόνωσης περιμετρικά του κτιρίου με πλάκες πετροβάμβακα, αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα θερμοδιακοπτόμενα μεταλλικά με διπλό υαλοπίνακα, εγκατάσταση νέου συστήματος θέρμανσης με λέβητα φυσικού αερίου συμπύκνωσης καυσαερίων, αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με νέα τύπου LED, εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου (BEMS).

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Επιθεωρητής του Νικολάι Γκόγκολ στο Θέατρο Κώστας Τσιάνος
Επόμενο άρθρο Χριστούγεννα με τον Αλ. Παπαδιαμάντη στη Λογοτεχνική Γωνία