Ειδήσεις

Θανάσης Παιδής με Μητροπολίτη Χαρίτωνα και προϊστάμενο ΔΑΕΦΚ στις πληγείσες από τον σεισμό εκκλησίες


Αυτοψία στις πληγείσες από τον σεισμό εκκλησίες της Ελασσόνας διενήργησε κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ με επικεφαλής τον προϊστάμενο Αντώνη Γιαννούτσο. Είχε προηγηθεί  συντονισμός με τον Θανάση Παιδή, ο οποίος όλο αυτό το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει από το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου στις 3 Μαρτίου 2021 παρεμβαίνει συνεχώς προς την κατεύθυνση της άμεσης αποκατάστασης των ζημιών.

Παρουσία του Μητροπολίτη Ελασσώνος Χαρίτωνα και του Πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Βησσαρίωνος Καραλάσκου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη τόσο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, όσο και στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Παλαιοκάστρου.

Το κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ με τον επιτόπιο έλεγχο αξιολόγησε τις βλάβες που έχουν υποστεί οι εκκλησίες και σε συνδυασμό με τις μελέτες επισκευής, οι οποίες δρομολογήθηκαν, στόχος είναι το συντομότερο δυνατόν να υπάρξουν οι σχετικές εγκρίσεις ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ο Θανάσης Παιδής, καθώς βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με την υπηρεσία της ΔΑΕΦΚ, δήλωσε τα εξής:

«Μετά τον καταστροφικό σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 που βίωσαν οι κάτοικοι της περιοχής μας, ο οποίος προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές σε κτίρια και υποδομές, πλέον προσπαθούμε συνεχώς να επουλώσουμε όλες αυτές τις πληγές.

Στην προσπάθεια που εξελίσσεται από την πρώτη στιγμή εκτός από τις κατοικίες των πολιτών η προσοχή μας έχει στραφεί στις πληγωμένες εκκλησίες σε Ελασσόνα, Παλαιόκαστρο, Μεσοχώρι και Δαμάσι.

Στόχος είναι η αποκατάστασή τους ώστε να αποδοθούν και πάλι στους πιστούς με ασφάλεια για να αποτελέσουν σημεία αναφοράς των τοπικών κοινωνιών.

Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου πέρα από τα πρακτικά ζητήματα που θα αντιμετωπίσει, αποτελεί ύψιστης σημασίας θέμα σε ότι αφορά την ψυχολογία των κατοίκων. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι στα χωριά το επίκεντρο της κοινωνικής ζωής παραδοσιακά είναι η εκκλησία.

Γι’ αυτό και συνεχίζουμε την άριστη συνεργασία με τον Μητροπολίτη Ελασσώνος και τα στελέχη της ΔΑΕΦΚ λύνοντας προβλήματα που παρουσιάζονται καθημερινά.

Προφανώς, κρίσιμο σκέλος αποτελούν οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες απαιτούν συνεχείς παρεμβάσεις για την προώθηση όλων των απαραίτητων ενεργειών.

Είμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντα κοντά στους πληγέντες από τον σεισμό, με στόχο το συντομότερο δυνατόν να αποκατασταθούν όσα άφησε ο Εγκέλαδος στην περιοχή μαε» υπογράμμισε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

 

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας στη Βουλή: Υγιή ΜΜΕ για αξιόπιστη ενημέρωση
Επόμενο άρθρο Ο Επιθεωρητής του Νικολάι Γκόγκολ στο Θέατρο Κώστας Τσιάνος