Ειδήσεις

Γ. Λαμπρούλης: Η κυβέρνηση αναθέτει την κάλυψη στον ιδιωτικό τομέα


Οι ανάγκες παροχής ανακουφιστικής φροντίδας πρέπει να καλύπτονται δωρεάν από το κράτος, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, μιλώντας στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, για το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Όπως σημείωσε, χρειάζεται ειδική μέριμνα αρχικά από την Πρωτοβάθμια και στη συνέχεια από τη Δευτεροβάθμια φροντίδα Υγείας, προκειμένου να υπάρχει καταγραφή των αναγκών, πρόβλεψη και κεντρικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη αναγκαίων δομών, με κρατική χρηματοδότηση, στελέχωση με προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών. Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη εκπαίδευσης των υγειονομικών που θα εμπλέκονται στην παροχή ανακουφιστικής φροντίδας.

Τα παραπάνω όμως δεν προβλέπονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, καθώς κριτήριο για την κυβέρνηση να μην επιβαρυνθεί το κράτος γι’ αυτό και αναθέτει την ανακουφιστική φροντίδα στην «πρωτοβουλία» του ιδιωτικού τομέα και διάφορων «κοινωφελών ιδρυμάτων», μη διασφαλίζοντας έτσι δωρεάν τη λαϊκή αυτή ανάγκη, ανοίγοντας το δρόμο για επιπλέον πληρωμές από τους ασφαλισμένους.

Όσο για τις διατάξεις σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο Γ. Λαμπρούλης, επισήμανε ότι η κυβέρνηση αρκείται σε μπαλώματα που δεν απαντούν στις ανάγκες του λαού και των υγειονομικών.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη ημεδαπός στη Λάρισα για το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Ανεύθυνη και απαράδεκτη η καταψήφιση των αμυντικών δαπανών από τον ΣΥΡΙΖΑ