Ειδήσεις

Μάξιμος: Στάθηκαν αγέρωχοι απέναντι στη βαρβαρότητα των κατακτητών


«Η πατρίδα μας πλήρωσε με βαρύ φόρο αίματος τα χρόνια της γερμανικής κατοχής. Πέρα από τις πολεμικές συγκρούσεις, οι εκτελέσεις χιλιάδων αμάχων και πατριωτών και οι καταστροφές ολόκληρων χωριών σε κάθε γωνιά του τόπου μας, ήταν η σκληρή απάντηση του ολοκληρωτισμού στην περηφάνια των Ελλήνων, στον αγώνα τους για την Ελευθερία». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες πατριώτες στο Μεγάλο Μοναστήρι από τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Ο Θεσσαλός πολιτικός δεν μπόρεσε να παραστεί, καθώς ως πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής έπρεπε να μετέβη στη Σουηδία για συνομιλίες με ομολόγους του για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, ενόψει της σουηδικής προεδρίας στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στο μήνυμά του προς τον δήμαρχο Κιλελέρ κ. Θανάση Νασιακόπουλο, την αντιδήμαρχο Δ.Ε. Αρμενίου κ. Ελένη Ζωιοπούλου και τον πρόεδρο της κοινότητας Μεγάλου Μοναστηρίου κ. Δήμο Βλαΐδη υπογράμμισε ότι «αυτές οι μνήμες δεν πρέπει να χαθούν. Έχουμε ηθικό και ιστορικό χρέος να επισημαίνουμε με κάθε ευκαιρία την σημασία της θυσίας των προγόνων μας. Την αυταπάρνηση που επέδειξαν στην προσπάθεια για να αποτινάξουν τον ζυγό του κατακτητή, το θάρρος με το οποίο στάθηκαν απέναντι στα εκτελεστικά αποσπάσματα, το ψυχικό σθένος που χρειάστηκε για να περισώσουν ότι απέμενε από την εκδικητική μανία του ναζισμού, τον ηρωισμό με τον οποίο έγραψαν λαμπρές σελίδες στην ιστορία. Εκείνοι, στάθηκαν αγέρωχοι απέναντι στη βαρβαρότητα των κατακτητών και θυσίασαν τις ζωές τους για την ελευθερία.

Εμείς, ως ελάχιστο φόρο τιμής, οφείλουμε να διατηρήσουμε τη μνήμη της θυσίας τους και αφουγκραζόμενοι τα ιστορικά διδάγματα, ώστε να αντιμετωπίσουμε με ομόνοια σύγχρονες απειλές, να σφυρηλατήσουμε ένα ασφαλές μέλλον για την πατρίδα μας και τους απογόνους μας».

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση του Δημάρχου Κιλελέρ και Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας με την Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών
Επόμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά