Ειδήσεις

Χριστουγεννιάτικες δράσεις στη Δημοτική βιβλιοθήκη Νίκαιας


Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ, η ομάδα εθελοντών της Δημοτικής βιβλιοθήκης Νίκαιας πραγματοποίησε εκπαιδευτικές δράσεις με τους μαθητές των  τμημάτων της Β’, Γ, και Ε’ τάξης του δημοτικού σχολείου Νίκαιας. Οι δράσεις που αφορούσαν τη Β’ και τη Γ’ τάξη περιλάμβαναν  την αφήγηση παραμυθιών από την εκπαιδευτικό Πόπη Καραλαριώτου η οποία αφηγήθηκε στα παιδιά τα παραμύθια «Η παπλωματού» και «Οι τρεις ευχές».

Η δράση για την Ε’ Τάξη, που επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός Πηνελόπη Μαλλιάρα, είχε να κάνει με τον πίνακα του Νικηφόρου Λύτρα «Τα κάλαντα». Αρχικά προβλήθηκαν κάποιοι πίνακες του ζωγράφου που έδωσαν την ευκαιρία να μάθουν οι μαθητές για το έργο του Νικηφόρου Λύτρα και την εποχή του.Στη συνέχεια προβλήθηκαν «Τα κάλαντα».  Επειδή το θέμα του πίνακα ήταν οικείο για τα παιδιά, αυτά συμμετείχαν με ενδιαφέρον στη συζήτηση που ακολούθησε και αναφέρθηκανστις προσωπικές τους εμπειρίες από τις γιορτινές ημέρες.

Τα παιδιά συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί Αλεξάνδρα Καλογιάννη, Κατερίνα Μουζαλά, Τριαντάφυλλος Γαρυφαλλόπουλος, Ελένη Μπαντούλη, Βασιλική Καραγιώργου και  Ευαγγελία Καραβάκα.

Προηγούμενο άρθρο Αναβαθμίζεται ενεργειακά το κτίριο του ΤΕΕ στη Λάρισα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός στην έκθεση Κερνάμε Λάρισα