Ειδήσεις

Το Εργαστήρι Ζωής τίμησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη διαχρονική στήριξη στις δράσεις του


Μουσικοχορευτικά δρώμενα, δώρα, εκπλήξεις και βραβεύσεις περιλάμβαναν οι εορταστικές εκδηλώσεις «Χριστούγεννα μαζί» που διοργάνωσαν το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – ΟΚΑΝΑ και το Εργαστήρι Ζωής, στον προαύλιο χώρο του ΟΚΑΝΑ (Μανωλάκη 9-11) στη Λάρισα.

Για την καθοριστική συμβολή  τους στη λειτουργία του Εργαστηρίου Ζωής του Κέντρου Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και τη διαχρονική στήριξη στις δράσεις του, τιμήθηκαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η επίτιμος πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, εμπνεύστρια του Εργαστηρίου Ζωής, βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Λίτσα Λιακούλη και ο σκηνοθέτης Κώστας Λαμπρούλης, για το βίντεο που προβάλλει τη φιλοσοφία και την πρωτοποριακή προσέγγιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Εργαστηρίου Ζωής  που συνδυάζουν την πρωτογενή πρόληψη με διάφορες μορφές τέχνης και πολιτισμού.

«Είμαστε περήφανοι για τη μοναδικότητα του Εργαστηρίου Ζωής, για την προσφορά του και τις διακρίσεις του στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο» ανέφερε ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Διακρίσεις,  που μας γεμίζουν δύναμη να συνεχίσουμε να ενεργούμε ανθρώπινα, στηρίζοντας πρωτοπόρα εκπαιδευτικά προγράμματα για την πρόληψη, προς όφελος της κοινωνίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές για τη βοήθειά τους, στις οικογένειες που εμπιστεύονται τα παιδιά  τους  στο Εργαστήρι  και σε όλο το επιστημονικό προσωπικό για την συνεισφορά του. Θα συνεχίσουμε να δηλώνουμε «παρών», γιατί το Εργαστήρι Ζωής είναι δημιούργημα ανθρώπινο, όχι δικό μας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, από κάτω προς τα πάνω, γι΄ αυτό και αντέχει στο χρόνο, δημιουργεί, πετυχαίνει και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη  όλων».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας -ΟΚΑΝΑ Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Βασίλης Πινακάς ανέφερε: «Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα και ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε το νέο έτος, με μία όμορφη γιορτή για μικρούς και μεγάλους, που διοργάνωσαν τα τμήματα του Κέντρου Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και το Εργαστήρι Ζωής, το οποίο χάρη στα στελέχη του, στους εκπαιδευτές, στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, αλλά πάνω απ΄ όλα στα παιδιά και στους ενήλικες που συμμετέχουν, βραβεύτηκε στο παγκόσμιο συνέδριο κατά των εξαρτήσεων στη Λισαβόνα, με δύο βραβεία, για τις καλές πρακτικές που εφαρμόζει στην πρόληψη κατά των εξαρτήσεων».

Προηγούμενο άρθρο Νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση στη ΔΕΥΑΛ
Επόμενο άρθρο Η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Θεσσαλίας στηρίζει το Χαμόγελο του Παιδιού