Ειδήσεις

Παρέμβαση της Άννας Βαγενά στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων στη Βουλή


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας κ. Άννα Βαγενά συμμετείχε σήμερα, 14/12/22, στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων στη Βουλή, όπου συζητήθηκε το Υδατικό ζήτημα της Θεσσαλίας και δήλωσε:

Καλωσορίζω τους ανθρώπους που ήρθαν σήμερα εδώ από την ιδιαίτερη πατρίδα μου τη Λάρισα και από τη Θεσσαλία, εκπροσωπώντας πολύ σημαντικούς φορείς και τους ευχαριστώ πολύ. Θέλω, επίσης, να συγχαρώ τον Πρόεδροτης ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχο Κιλελέρ κ. Αθανάσιο Νασιακόπουλο, για τον ευθύ και καθαρό λόγο του, ο οποίος είπε ότι, άλλη συζήτηση περιμέναμε και άλλη έγινε.

Λυπάμαι που η σημερινή συζήτηση, για ακόμα μια φορά, δεν γίνεται σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, όπως είχαμε συμφωνήσει όλοι οι βουλευτές που συμμετείχαμε στην σύσκεψη της ΠΕΔ Θεσσαλίας, στις19 Φεβρουαρίου 2022, όπου είχε διοργανώσει και μας είχε καλέσει ο κ. Νασιακόπουλος, αλλά το θέμα συζητείται σε Επιτροπές. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τις Επιτροπέςτης Βουλής και τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων, που είναι παρόντες, αυτή είναι μια σύσκεψη που γίνεται καθαρά για προεκλογικούς λόγους από τη ΝΔ και για να βγει από την υποχρέωση. Το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας είναι πάρα πολύ σοβαρό για να προσφέρεται για τέτοια επικοινωνιακά και μικροπολιτικά παιχνίδια.

Σ’εκείνη τη σύσκεψη όλοι συμφωνήσαμε να έρθει αυτό το πάρα πολύ σοβαρό θέμα

της εκτροπής του Αχελώου -μερικής ή ολικής-στη Βουλή, σε επίπεδο Αρχηγών, για να αναλάβουν όλοι τιςευθύνες τους καθαρά, να μη λέμε άλλα όταν είμαστε αντιπολίτευση και σε προεκλογική περίοδο και άλλα όταν γινόμαστε κυβέρνηση. Η δική μαςκυβέρνηση έχει πάρει καθαρή θέση. Εσείς τη λέτε ιδεοληπτική. Αν η δική σαςδεν είναι ιδεοληπτική, προχωρήστε στην πραγματοποίηση του έργου. Είστε ήδη3,5 χρόνια κυβέρνηση. Τι περιμένετε;

Σε άλλη σύσκεψη με τον κ. Γεραπετρίτη, που έγινε τον Ιανουάριο του 2020, 6 μήνες μόνο μετά από τη στιγμή που αναλάβατε τη διακυβέρνηση της χώρας, με επείγοντα τρόπο είχε ειπωθεί -ήμουνα κι εγώ παρούσα- ότι, άμεσα θα ξεκινήσει ο καθαρισμός και η στήριξη της σήραγγάς της Συκιάς. Έχουν περάσει από τότε 3 χρόνια και ακόμα μας λένε ότι, τώρα θα ξεκινήσει. Λοιπόν κ. Περιφερειάρχα, εσείς είχατε πει τότε ότι, ναι, άμεσα-άμεσα τώρα θα ξεκινήσει ο καθαρισμός της σήραγγας.

Κάντε τουλάχιστον αυτό σαν κυβέρνηση, ένα απλό πράγμα, για να μην πλημμυρίζει ο κάμπος και αφήστε τα μεγάλα λόγια. Αφήστε αυτή τη μερική ή ολική εκτροπή, μην παραμυθιάζετε πια τον κόσμο. Πιπιλάτε αυτή την καραμέλα κάθε φορά που θέλετε να υποσχεθείτε κάτι στον κόσμο. Σας έμαθε ο κόσμος, σας κατάλαβε ο κόσμος της Θεσσαλίας. Σας κατάλαβαν αυτοί οι αγρότες που δε μπορούν να ποτίσουν και που ερημώνεται η γη και φεύγουν από τα χωράφια τους. Μην παίζετε με τον πόνο τους.

Και ξέρετε γιατί δεν θα γίνει τίποτα; Γιατί εδώ εμπλέκονται δύο Περιφέρειες, η Περιφέρεια της Θεσσαλίας και η Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος. Και ξέρετε γιατί; Γιατί θα γίνει εμφύλιος πόλεμος για το νερό αν ξεκινήσει αυτό το έργο. Και οι δύο Περιφερειάρχες είναι δικοί σας, είναι της ΝΔ. Μιλήστε καθαρά και λύστε το θέμα και μην κοροϊδεύετε πια τον κόσμο.

 

Προηγούμενο άρθρο Ασφαλτοστρώσεις της ΔΕΥΑΛ στις συνοικίες Ανθούπολης - Φιλιππούπολης
Επόμενο άρθρο Συναυλία με την Τάμτα στο Μύλο των Ξωτικών!