Ειδήσεις

Επιτυχημένη η δοκιμαστική Διάθεση Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες των Ενεργών Πολιτών Λάρισας


Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας είναι ένα εθελοντικό, αδέσμευτο κίνημα, που σκοπό έχει να προάγει το ρόλο του πολίτη, από μία θεωρητική έννοια που είναι σέ μεγάλο βαθμό σήμερα, σε έναν ουσιαστικό παράγοντα της κοινωνικής ζωής, που διαθέτει όχι μόνο λόγο και όραμα, αλλά κυρίως παίρνει την πρωτοβουλία να δρα, ώστε αυτό το όραμα να το κάνει πράξη! Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας με την υπερδωδεκαετή εμπειρία τους και το πολυδιάστατο θετικό έργο τους στην κοινωνία, απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι η δύναμη της θέλησης για προσφορά, συνδυασμένη με τη γνώση, την εμπειρία και την τόλμη, μπορεί να ξεπεράσει προβλήματα και αντιξοότητες, που μοιάζουν ανυπέρβλητα!
Παρά τις αντιξοότητες εκ του μη όντος, που προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργού Ανάπτυξης να καταργήσει το θεσμό των Αγορών Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες, που τόσο βοήθησε τους πιο αδύναμους πολίτες και τους ντόπιους παραγωγούς να επιβιώσουν μέσα στην κρίση, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας δεν το έβαλαν κάτω! Με τους υπέροχους εθελοντές τους σε όλα τα μετερίζια της γνώσεις, συσκέφτηκαν, ανέλυσαν τα δεδομένα, μελέτησαν τους νόμους, συμβουλεύτηκαν αρμοδίους και ειδήμονες και τελικά κατάφεραν να βρουν την κατάλληλη λύση, ώστε να μην αφήσουν τους συνανθρώπους τους αβοήθητους σ’ αυτήν την παρατεταμένη και διαρκώς μεταλλασσόμενη κρίση, που δυστυχώς δείχνει να έχει ακόμα πολύ βάθος!
Την περασμένη Κυριακή κατάφεραν να φέρουν εις πέρας με απόλυτη επιτυχία τη δοκιμαστική Χριστουγεννιάτικη Διάθεση Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες, με μια καινούρια νομική διαδικασία, που όχι μόνο επιτρέπει να συνεχιστεί ο θεσμός, αλλά και να βελτιωθεί ο τρόπος εξυπηρέτησης των πολιτών, καθώς «ξεκλειδώθηκαν» νέες δυνατότητες! Εκατοντάδες οικογένειες Λαρισαίων προμηθεύτηκαν άριστης ποιότητας εγχώρια προϊόντα σε ανταγωνιστικές για τη συγκυρία τιμές, ντόπιοι παραγωγοί βοηθήθηκαν να πουλήσουν με καλύτερους όρους τη σοδειά τους και οι άπορες οικογένειες που στηρίζουν οι Εν.Πο.Λ. θα έχουν στο τραπέζι τους αγαθά από το Δωρητήριο Τροφίμων των Εν.Πο.Λ. που ενισχύθηκε από τις δωρεές των παραγωγών και των πολιτών!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές μας που σ’ αυτή την κρίσιμη για το κίνημα συγκυρία πείσμωσαν και δεν το έβαλαν κάτω, αλλά με περισσότερη δύναμη και θέληση βοήθησαν ώστε να συνεχίσουμε το έργο μας! Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και όλους τους θεσμούς, τις οργανώσεις, τις δημοτικές και κρατικές υπηρεσίες, τους ανεξάρτητους επιστήμονες, που με τις γνώσεις τους και τις συμβουλές τους μας βοήθησαν να βρούμε και ναυλοποιήσουμε τη λύση. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους παραγωγούς που στάθηκαν αρωγοί και συνοδοιπόροι σ’ αυτό μας το εγχείρημα. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πολίτες της Λάρισας, που τόσα χρόνια μας εμπιστεύονται και στηρίζουν τις δράσεις μας, συμβάλλοντας με την δική τους μαζική συμμετοχή στην επιτυχία τους!
Ευχόμαστε σε όλους Καλές Γιορτές, με υγεία, αγάπη, ομόνοια, ανθρωπιά, και ψυχική δύναμη για να αντέξουμε όλοι μαζί ενωμένοι και αλληλέγγυοι στις δυσκολίες των καιρών!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!

Προηγούμενο άρθρο Έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Χρήστου με θέμα: Άνθρωπος και φύση – Το πρώτο βήμα
Επόμενο άρθρο Ασφαλτοστρώσεις της ΔΕΥΑΛ στις συνοικίες Ανθούπολης - Φιλιππούπολης