Ειδήσεις

O Xρήστος Κέλλας σε εκδήλωση στον Τύρναβο για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού


«Οφείλουμε να επαναπροσδιορίσουμε τον ρόλο μας ως γονείς και να αντιληφθούμε ότι απαραίτητη συνθήκη και προϋπόθεση για την ανατροφή των παιδιών μας, είναι η αγάπη. Ας ξαναδούμε, λοιπόν, τη σημαντικότητα της οικογένειας και την επίδρασή της στο παιδί και τη γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξή του. Ας μεγαλώσουμε με αγάπη και αλήθεια τα παιδιά μας, ας είμαστε δίπλα τους σε κάθε βήμα, περιφρουρώντας τον κύκλο τους και αντιμετωπίζοντας κάθε παιδί σαν να είναι δικό μας παιδί. Γιατί αν οικοδομήσουμε ένα περιβάλλον με αγάπη και φροντίδα και ένα αρμονικό παρόν, θεμελιώνουμε ένα φωτεινότερο μέλλον για τον κόσμο μας».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό του αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας, Χρήστου Κέλλα, στην εκδήλωση, που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τυρνάβου (Κ.Ε.ΔΗ.Τ) για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη την πρόεδρο της ΚΕΔΗΤ Γιάννα Ανδρεοπούλου – Τζαφέρη και τους συντελεστές της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, υπογραμμίζοντας, ότι “δεν μπορεί να εξαντλείται σε ευχολόγια και κενές διακηρύξεις, αλλά να λειτουργεί ως «καμπανάκι» για όσα οφείλουμε να κάνουμε, όχι μόνο ως πολιτεία, αλλά και ως κοινωνία, για την βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών, την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, τις ίσες ευκαιρίες και την εγγύηση για ασφαλή διαβίωσή τους”.

Ο κ. Κέλλας, τόνισε πως “η δεκαετής οικονομική κρίση άφησε αρνητικό αποτύπωμα στη ζωή πολλών παιδιών, καθώς οι οικονομικές δυσκολίες των οικογενειών επηρέασαν συναισθηματικά και ψυχικά την καθημερινότητά τους, υποβαθμίζοντας και την ποιότητα της ζωής τους”, ενώ αναφέρθηκε στα μέτρα ενίσχυσης, που έλαβε η κυβέρνηση προς όφελος των οικογενειών.

«Αυστηροποιήθηκαν οι ποινές για τα αδικήματα που αφορούν στην προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας των παιδιών, ενώ για πρώτη φορά, προβλέπεται ρητά η ισόβια κάθειρξη για τον βιασμό ανηλίκου.

Στον τομέα της οικονομίας, η μείωση της ανεργίας, οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό και οι μειώσεις σε ΕΝΦΙΑ και φορολογικούς συντελεστές, μεγάλωσαν το διαθέσιμο εισόδημα, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής όλων των οικογενειών και των παιδιών τους.

Στον τομέα της εκπαίδευσης, στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας είναι οι ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, ως προϋπόθεση για την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων».

Ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, τέλος, επέλεξε να κλείσει την τοποθέτησή του, δανειζόμενος μια φράση του Αντώνη Σαμαράκη, λέγοντας:

«Όταν έστω και ένα μόνο παιδί στερείται τα δικαιώματά του, τότε ακυρώνεται η έννοια “δικαιώματα του ανθρώπου”. Τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη και τη φροντίδα μας όχι μόνο την παγκόσμια ημέρα του παιδιού, αλλά όλες τις μέρες του χρόνου…».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Χρήστος Κέλλας βράβευσε τον Διευθυντή Γρηγόρη Λέτσιο και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίουγια την απόλυτα επιτυχημένη εκκένωση του κτηρίου στον σεισμό που έπληξε την περιοχή τον Μάρτιο του 2021, με αποτέλεσμα να διασωθούν όλοι οι μαθητές του σχολείου.

Προηγούμενο άρθρο Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας προμηθεύτηκε κινητές συσκευές τηλεφώνου
Επόμενο άρθρο Παράκληση και εσπερινά κηρύγματα στον Ναό του Αγίου Αχιλλίου, κάθε Τετάρτη απόγευμα