Ειδήσεις

Άννα Βαγενά: Ένας ένοχος πρωθυπουργός


Στη σημερινή ομιλία του στη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ο πρωθυπουργός ήταν αξιοθρήνητος.

Αφού έκανε ό,τι έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη μέρα που ξέσπασε τοσκάνδαλο των υποκλοπών, παρακολουθώντας υπουργούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, μέχρι και αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων

Αφού άλλαξε το νόμο προκειμένου να τοποθετήσει στη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ τον κολλητό του, Παναγιώτη Κοντολέοντα

Αφού πήρε την ΕΥΠ υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργικού του γραφείου

Αφού κόντεψε να παρακολουθήσει και τον ίσκιο του

Αφού κρύφτηκε ακόμα και από την αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για να καλύψει τα ίχνη του και έφτασε στο σημείο να απουσιάσει για σαράντα μέρες από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αποφεύγοντας να δώσει απαντήσεις ακόμα και στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κάνοντάς μας ρεζίλι διεθνώς

Αφού αγνόησε μέχρι και τους δύο πρώην πρωθυπουργούς της παράταξής του, τον  Κ. Καραμανλήκαι τον  Α. Σαμαρά, που του είπαν ο πρώτος ότι,«η επίκληση του απορρήτου υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου» και ο δεύτερος  ότι, «πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες και πλήρειςαπαντήσεις χωρίς να δίνουμε την εντύπωση ότι το απόρρητο είναι μια βολική δικαιολογία»,παρουσιάστηκε σήμερα στη Βουλή και δεν απάντησε σε τίποτα επί της ουσίας. Η παρουσία του ήταν θλιβερή.

Όσο για την επιλογή του πρωθυπουργού  να χρησιμοποιήσει τα αθλιότερα μέσα, δεν ήταν ατύχημα, ήταν μέθοδος διακυβέρνησης. Αλλά, όπως είπε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εξαιρετική σημερινή του ομιλία στη Βουλή,«Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και όποιος έχει ασελγήσει στις αξίες και στο σώμα της θα λογοδοτήσει. Η Δημοκρατία σε αυτό τον τόπο δεν μας χαρίστηκε, κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα.Κι όταν ένας λαός αισθάνεται ότι τα έχει χάσει όλα, όπως αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός, το μόνο που του απομένει είναι η αξιοπρέπεια».

Γι’αυτό, κ. Μητσοτάκη, μην υποτιμάτε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού και μη νομίζετε ότι θα μπορείτε να τον χειραγωγείτε για πάντα με τα πληρωμένα ΜΜΕ που ελέγχετε.

Προηγούμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας
Επόμενο άρθρο Δήμος Τεμπών: Διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ