Ειδήσεις

Επισκέψεις σχολείων στο ΜΕΑΛ


Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας τίμησε και φέτος την ετήσια πανελλαδική επέτειο της Εθνικής Αντίστασης, που μνημονεύεται κάθε χρόνο στις 25 Νοέμβρη. Φέτος, συμπληρώθηκαν 80 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου (25/11/1942 – 25/11/2022), της επιχείρησης που συσπείρωσε τις αντάρτικες οργανώσεις και μαζικοποίησε το αντιστασιακό κίνημα τα επόμενα χρόνια στην κατεχόμενη Ελλάδα.

Το Μουσείο με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, εγκαινίασε έναν νέο κύκλο θεματικών εκπαιδευτικών επισκέψεων, με θέμα «80 χρόνια από την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου: Η προετοιμασία, η εξέλιξη και το αποτέλεσμα», στον οποίο και με αφορμή το εκπαιδευτικό έργο πάνω στο μάθημα της Ιστορίας, έλαβαν μέρος τα Δημόσια Σχολεία και Ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: 2ο, 37ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 5ο, 14ο Γυμνάσιο Λάρισας, 3ο, 9ο Γενικό Λύκειο Λάρισας, τα Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Δράκου και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση Λάρισας, μαθητές και μαθήτριες των οποίων, με τη συνοδεία δασκάλων και καθηγητών, ξεναγήθηκαν στη μόνιμη συλλογή, κατανόησαν την τοπική ιστορία και γενικότερα τη συμβολή του αντάρτικου κινήματος στον απελευθερωτικό αγώνα κατά του Ιταλικού και Γερμανικού ζυγού των κατακτητών.

Οι ομαδικές ξεναγήσεις για τα σχολεία και τους φορείς πραγματοποιούνται, απαραίτητα κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2410 280220, από τον Βαγγέλη Ρεμπάπη, Ιστορικό και Υπεύθυνο λειτουργίας του Μουσείου.

Το ωράριο λειτουργίας είναι: από Τρίτη έως Παρασκευή, ώρες 09:00 έως 13:00 και από 18:00 έως 20.00, το Σάββατο από τις 10:00 έως 14:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Προηγούμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση στη Νίκαια
Επόμενο άρθρο Δήμος Τεμπών: Διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ