Ειδήσεις

Ημερίδα του Europe Direct Περιφέρεια Θεσσαλίας για Ψηφιακές δεξιότητες και soft skills για εύρεση εργασίας


Το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Τρικάλων και το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας διοργάνωσαν ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Ψηφιακές δεξιότητες και soft skills για εύρεση εργασίας». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη στα Τρίκαλα.

Ο επικεφαλής του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας Βασίλης Χατζηκαμαγιάννης,  αναφέρθηκε στην στρατηγική της Ε.Ε. «Μια Ευρώπη έτοιμη για την ψηφιακή εποχή». Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  έχει προτείνει μια πορεία προς την ψηφιακή δεκαετία – ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την επίτευξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της κοινωνίας και της οικονομίας μας έως το 2030- στο οποίο περιλαμβάνεται  η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων και των  soft skills των νέων. Ο Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας Αχιλλέας Κωστούλας μίλησε για τη σημασία των soft skills στην εύρεση εργασίας. Ο καθηγητής του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων Γεώργιος Γίδας παρουσίασε το θεσμό της Μαθητείας των ΕΠΑΛ και το μέλος του τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας Γιάννης Παπαβασιλείου παρουσίασε τις δράσεις κατάρτισης στον τομέα των ψηφιακών δεξιοτήτων.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων Λεωνίδας Μποτίλας, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων  Χρήστος Τρικάλης και τα στελέχη  του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας Φωτεινή Κατσιάκου και Απόστολος Γούλας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Όλοι έχουν δικαίωμα στις ίσες ευκαιρίες στη ζωή
Επόμενο άρθρο Ομιλία της Γενικής Γραμματέως του ΥΠΑΑΤ στο 3ο Thessaly Wine Festival στον Βόλο