Ειδήσεις

Ο Δήμαρχος Τεμπών Γεώργιος Μανώλης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ


Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Αντρέα Λυκουρέντζο, στα γραφεία του Οργανισμού στην Αθήνα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, με βασικό θέμα της συζήτησης η αποζημίωση τόσο των καστανοπαραγωγών λόγω της μεγάλης ζημιάς που υπέστησαν από   μύκητα ( φαιά σήψη καστάνου), όσο  και των πληγέντων ελαιοπαραγωγών λόγω της ακαρπίας των ελαιόδεντρων, που προκλήθηκε από τις κακές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2021 σε όλη την επικράτεια του Δήμου Τεμπών.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού, κατανόησε τη σημασία των θεμάτων, εξήγησε ότι δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο των αποζημιώσεων από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, αλλά όπως έχει εισηγηθεί η αποζημίωση των καστανοπαραγωγών θα δοθεί από το  πρόγραμμα ενισχύσεων de minimis τους πρώτους μήνες του 2023, για δε  την αποζημίωση των πληγέντων ελαιοπαραγωγών μέσω του προγράμματος ΚΟΕ έτους 2021.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης, ανέφερε ότι: ” Σήμερα πραγματοποίησα για μία ακόμη φορά, συνάντηση με τον κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, με τον οποίο είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση εφ’ όλης της ύλης αναφορικά με τη δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία βιώνουν οι παραγωγοί του δήμου Τεμπών. Ως δημοτική Αρχή, είμαστε πάντα δίπλα στους αγροκτηνοτρόφους  μας και τους βοηθούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Η συγκεκριμένη επίσκεψη, πραγματοποιήθηκε διότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κασταναπαραγωγο και ελαιοπαραγωγοί της περιοχής μας, είναι θέμα επιβίωσης και απαιτούμε άμεση λύση των συγκεκριμένων θεμάτων σε μία δύσκολη εποχή μεσούσης της ενεργειακής και οικονομικής κρίσης”.

Προηγούμενο άρθρο Βράβευση των παιδιών των Γεωπόνων – μελών του Γεωπονικού Συλλόγου που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ
Επόμενο άρθρο Μάξιμος με Πελοποννήσιους: Οι γόνιμες μείξεις προσέδωσαν δυναμισμό στη Λάρισα