Ειδήσεις

Μάξιμος: Εξετάζεται η αναπροσαρμογή αποζημίωσης για τη μετακίνηση των αιμοκαθαρόμενων


«Το αίτημα των νεφροπαθών για αύξηση της αποζημίωσης που δίνεται για τις αναγκαστικές μετακινήσεις προς και από τις μονάδες αιμοκάθαρσης είναι απολύτως δίκαιο, και για τούτο επιβεβλημένο να υλοποιηθεί από την πολιτεία. Ιδιαιτέρως για τους νεφροπαθείς του νομού Λαρίσης που λαμβάνουν χαμηλότερη αποζημίωση σε σχέση με αντίστοιχους σε μέγεθος νομούς της χώρας η αύξηση αυτή είναι ακόμη πιο επείγουσα σε καιρούς που έχει αυξηθεί το κόστος των καυσίμων και τα κόμιστρα των ταξί. Θεωρώ, ως εκ τούτου, ικανοποιητικό το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός εξετάζει το ζήτημα και ελπίζω ότι λίαν συντόμως θα υπάρξει θετική εξέλιξη προς ανακούφιση των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν αυτό το σοβαρό πρόβλημα υγείας». Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την απάντηση που έλαβε από τον υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, σε σχετική κοινοβουλευτική του παρέμβαση.

Συγκεκριμένα ο Θεσσαλός πολιτικός από τις 18 Οκτωβρίου τ.έ. κατέθεσε Αναφορά προς τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών, επισυνάπτοντας σχετική επιστολή του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Λάρισας «Αγ. Αχίλλειος». Με την Αναφορά του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ζητούσε την αύξηση της μηνιαίας αποζημίωσης των μετακινήσεων των νεφροπαθών από και προς τις μονάδες αιμοκάθαρσης, α) λόγω της μεγάλης αύξησης στο κόμιστρο των ταξί που προκάλεσε η αύξηση των τιμών του πετρελαίου κίνησης και β) ειδικά για τον δήμο Λάρισας, που παρά το εκτεταμένο μέγεθός του, η αποζημίωση είναι χαμηλότερη από αυτή που δίνεται για τους νεφροπαθείς ανάλογου μεγέθους πόλεων όπως η Πάτρα ή το Ηράκλειο.

Απαντώντας στον κυβερνητικό βουλευτή ο υπουργός Υγείας αναφέρει ότι «σχετικά με αίτημα για αύξηση της αποζημίωσης των μετακινήσεων των νεφροπαθών για τις αιμοκαθάρσεις, σας πληροφορούμε τα εξής: Το αίτημα των αιμοκαθαρόμενων είναι υπό επεξεργασία. Ο ΕΟΠΥΥ εξετάζει το ζήτημα της αναπροσαρμογής της αποζημίωσης για τη μετακίνηση των αιμοκαθαρόμενων σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας. Επισημαίνεται δε, ότι απαιτείται τροποποίηση του ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ».

Προηγούμενο άρθρο Ο μελισσοκόμοι της Θεσσαλίας αγκάλιασαν το πρωτοπόρο πανελλαδικά πρόγραμμα της Βασιλοτροφίας
Επόμενο άρθρο Αγρυπνία για τον Άγιο Αμβρόσιο στον Άγιο Αχίλλιο