Ειδήσεις

Εκπαίδευση στο κοινωνικό ντοκιμαντέρ – ΣΜουΘ


Το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ) προσκαλεί νέους, εκπαιδευτικούς και άτομα από την κοινότητα των αναπήρων να λάβουν μέρος στη δωρεάν δια ζώσης εκπαίδευση στο κοινωνικό ντοκιμαντέρ (social documentary) που θα υλοποιηθεί στη μεγάλη αίθουσα σεμιναρίων στο ισόγειο του Μύλου του Παππά, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Το κοινωνικό ντοκιμαντέρ είναι μια μη μυθοπλαστική κινηματογραφική ταινία που αποσκοπεί στην καταγραφή, την ανάδειξη ή την ερμηνεία ενός κοινωνικού ζητήματος, ώστε να προκαλέσει κοινωνική αλλαγή.

Τα κοινωνικά ντοκιμαντέρ που θα παραχθούν στη διάρκεια της εκπαίδευσης (Δεκέμβριος 2022 – Φεβρουάριος 2023) θα έχουν ως στόχο να αναδείξουν προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέες/νέοι και οι ανάπηροι συμπολίτες μας σε τοπικό επίπεδο. Ίσως, να προτείνουν και λύσεις.

Τα ολοκληρωμένα κοινωνικά ντοκιμαντέρ θα προβληθούν σε ειδικές ημέρες προβολής τόσο στη Λάρισα τον Μάιο 2023 και τον Σεπτέμβριο 2023 (10ο Μύλος Παραστατικών Τεχνών, στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού για κοινωνικά ντοκιμαντέρ) όσο και διεθνώς στο πλαίσιο του Online ENACTING Festival (άνοιξη 2023) με συμμετοχές από Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και Ελλάδα.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει τρεις υποχρεωτικούς κύκλους συναντήσεων στη Λάρισα:

(α) Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 (10:00 – 14:00)

Εισαγωγή στο κοινωνικό ντοκιμαντέρ / Κοινωνική έρευνα / Από την έμπνευση στο σενάριο / Δομή και προσχέδιο σεναρίου / Storyboard / Προ-παραγωγή / Τεχνικές εικονοληψίας και ηχοληψίας / Τεχνικές συνέντευξης / Ιδιωτικότητα – Προστασία δεδομένων – Δεοντολογία / Kick-off των ντοκιμαντέρ

(β) Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 (10:00 – 14:00)

Παραγωγή / Εργαλεία επεξεργασίας / Διαχείριση υλικού/ Επεξεργασία εικόνας και ήχου / Θεωρία και τεχνικές κινηματογραφικού montage / Στρατηγική κοινωνικού ντοκιμαντέρ / Επεξεργασία των ντοκιμαντέρ

(γ) Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 (10:00 – 14:00)

Ανεξάρτητη προώθηση / Ολοκλήρωση των ντοκιμαντέρ

Τα εργαστήρια συντονίζονται από τον Ανδρέα Αλμπάνη (κοινωνικός ερευνητής), Κώστα Λαμπρούλη (σεναριογράφος, κινηματογραφιστής, σκηνοθέτης) και Πηνελόπη Μπράχου (κινηματογραφίστρια).

Για αιτήσεις συμμετοχής  παρακαλείστε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα το αργότερο μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου: https://forms.gle/w88uMELEAFHAcSPv5

Για πληροφορίες στο info@smouth.com ή στο τηλέφωνο 2410531778 (από 9:00 έως 16:00 καθημερινά).

 

Προηγούμενο άρθρο Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει στη ... Λάρισα
Επόμενο άρθρο Μουσική εκδήλωση - αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή