Ειδήσεις

Κέλλας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις, εγγύηση εθνικής ανεξαρτησίας


«Η πατρίδα μας τιμά τη μεγάλη Θεομητορική γιορτή της 21ης Νοεμβρίου. Από τους καθεδρικούς ναούς των αστικών κέντρων έως τα πιο απόμακρα ξωκλήσια, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες γιορτάζουν με λαμπρότητα τα Εισόδια της Θεοτόκου, της Μάνας του χριστιανικού κόσμου, της Υπερμάχου Στρατηγού του Γένους και Προστάτιδας των Ενόπλων Δυνάμεων μας.»

Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από το Ωδείο Λάρισας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης της 1ης Στρατιάς, καλεσμένος του διοικητή αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη,για τη γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, προσθέτοντας:

«Υπό τη Σκέπη της Παναγίας μας, αποτίουμε φόρο τιμής στους στρατιωτικούς μας, στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, που επαγρυπνούν για την εθνική μας ασφάλεια και χάρη στην αυτοθυσία τους, η Ελλάδα στέκεται σήμερα ελεύθερη και ανεξάρτητη στο διεθνές σύστημα.

Υποκλινόμαστε στην ιερή μνήμη των πεσόντων στο καθήκον στρατιωτικών και στρατιωτών, που έχουν δώσει τις ζωές τους υπερασπιζόμενοι την πατρίδα και το Έθνος.

Η Πολιτεία οφείλει να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των στρατιωτικών μας και να αναγνωρίζει την προσφορά τους έμπρακτα, ενισχύοντας το έργο τους με σύγχρονα μέσα και βελτιώνοντας τις παροχές προς τους ίδιους και τις οικογένειές τους, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Η κυβέρνηση μας έχει στηρίξει εισοδηματικά τους στρατιωτικούς και επενδύσει στην αμυντική θωράκιση της χώρας. Τα πανάξια στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν στη διάθεσή τους σύγχρονα όπλα, που αυξάνουν την εθνική μας ισχύ και συμβάλλουν στην περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

Η προστασία των συνόρων και η προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας συνιστούν εθνικό καθήκον και θα αποτελούν πάντα μία από τις κυριότερες προτεραιότητες της κυβέρνησης, της κοινοβουλευτικής ομάδας και της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας.

Χρόνια πολλά!

Η Παναγία να προστατεύει πάντα τους στρατιωτικούς μας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα!».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα για Άτομα με Αναπηρία στον Τύρναβο
Επόμενο άρθρο Προχωρούν οι εργασίες στο νέο δρόμο που κατασκευάζει η Περιφέρεια από Τερψιθέα έως Ραχούλα