Ειδήσεις

Παρέμβαση Μάξιμου στην αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και σύσκεψη στο Λιτόχωρο


Σε διευρυμένη σύσκεψη στο Λιτόχωρο, πριν τα Χριστούγεννα, αναμένεται να δρομολογηθεί η επίλυση των όποιων προβλημάτων δεν επέτρεψαν έως σήμερα τη σύνδεση μέσω γέφυρας του Καστρί Λουτρό με τους Νέους Πόρους. Την απάντηση αυτή έδωσε στον βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, μετά τη συνάντηση που είχε ο Θεσσαλός πολιτικός με το νέο προεδρείο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστρί Λουτρό.

 Λύσεις στα προβλήματα

«Η αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων στους οικισμούς των παραλίων του νομού μας εξαρτάται από την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Θεωρώ ότι πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για τα ζητήματα που θέτει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Καστρί Λουτρό, καθώς, έτσι, η ανάπτυξη και η τουριστική προβολή της περιοχής μπορεί να τονωθεί σημαντικά». Τα παραπάνω δήλωσε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με το νεοεκλεγέν προεδρείο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστρί Λουτρό για θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του οικισμού και της ευρύτερης περιοχής.

Οι εκπρόσωποι του συλλόγου ανέφεραν ότι τα ζέοντα ζητήματα που τους απασχολούν είναι η οδική σύνδεση, μέσω γέφυρας, με τους Νέους Πόρους της Πιερίας, η οποία, παρότι έχει εξαγγελθεί από το 2018, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν «κολλάει» στις περιβαλλοντικές μελέτες. Το υπάρχον οδικό δίκτυο παραπλεύρως της ΠΑΘΕ είναι ακατάλληλο και προκαλούνται ατυχήματα, ενώ ζωτικής σημασίας είναι το γεγονός ότι σε περίπτωση έκτακτης εκκένωσης το καλοκαίρι, όπου στην περιοχή παραθερίζουν περίπου 15.000 άνθρωποι, δεν υφίσταται ασφαλές, οδικό δίκτυο για την διαφυγή τους. Ομοίως, σημαντική είναι και η έλλειψη εξόδου από την ΠΑΘΕ προς τον οικισμό για όσους ταξιδεύουν από τη βόρεια Ελλάδα προς την περιοχή, γεγονός που καθίσταται επιζήμιο για την τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξη. Τέλος, αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου της περιοχής.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αφού ευχήθηκε «καλή και δημιουργική θητεία» στο νεοεκλεγέν προεδρείο του Συλλόγου, άκουσε με προσοχή την επιχειρηματολογία τους και σημείωσε ότι «καθοριστικός παράγοντας για την αναβάθμιση της περιοχής είναι η υλοποίηση έργων που εξυπηρετούν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας με σεβασμό, βεβαίως, στο περιβάλλον». Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα συνδράμει στην προσπάθεια επίλυσης των ζητημάτων που του εκτέθηκαν με πρώτο την σύνδεση με την Πιερία μέσω της κατασκευής της απαραίτητης γέφυρας.

 

Παρόντες στη συνάντηση από πλευράς του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστρί Λουτρό ήταν ο πρόεδρος κ. Κοσμάς Γιαννακόπουλος, ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Σταβάρας, η ταμίας κ. Ασπασία Θανοπούλου, ο έφορος δημοσίων σχέσεων κ. Νίκος Νάτσιος και το μέλος κ. Γιάννης Καρυπίδης.

 

Παρέμβαση στην αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατανοώντας την αναγκαιότητα για λύσεις, επικοινώνησε κατ’ επανάληψη με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου για τη σύνδεση μέσω γέφυρας του Καστρί Λουτρού με τους Νέους Πόρους. Όπως τον ενημέρωσε η αντιπεριφερειάρχης οι καθυστερήσεις στην πρόοδο του έργου -για το οποίο υπάρχει σαφής πολιτική βούληση- οφείλονται σε περιβαλλοντικά ζητήματα στα όρια της Πιερίας. Μάλιστα, σε νεότερη επικοινωνία τους, σήμερα, έκανε γνωστό στον κυβερνητικό βουλευτή ότι πριν τα Χριστούγεννα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Λιτόχωρο με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Περιφερειών Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και των όμορων δήμων Τεμπών και Δίου, με της αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να δρομολογηθεί η άμεση επίλυση του προβλήματος. Στη σύσκεψη, λόγω του ενδιαφέροντός του, κάλεσε και τον Θεσσαλό πολιτικό.

Προηγούμενο άρθρο Lifeless: Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας στον Μύλο του Παππά
Επόμενο άρθρο In Nomine: Συναυλία καθηγητών του ΔΩΛ