Ειδήσεις

Συνελήφθη ημεδαπός στη Λάρισα, δράστης 9 περιπτώσεων κλοπών, τετελεσμένων και σε απόπειρα


Συνελήφθη στις 13-11-2022 το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λάρισας, ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, ο δράστης αφού αναρριχήθηκε από σωληνώσεις φυσικού αερίου, εισήλθε από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε διαμέρισμα 2ου ορόφου και αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρήματα και τιμαλφή. Ωστόσο, έγινε αντιληπτός από τους ενοίκους και ακολούθως, συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος χρυσαφικών (χρυσοί σταυροί, αλυσίδες, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια κ.α.), κλειδιά και ένα κινητό τηλέφωνο, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, καθώς επίσης και -26- ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατείχε χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας διαπιστώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 11-11-2022 έως χθες (13-11-2022) στη Λάρισα, ο δράστης διέπραξε ακόμη -8- περιπτώσεις κλοπής σε οικίες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, με σκοπό τον πορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Πιο αναλυτικά, ο δράστης εισήλθε στο εσωτερικό των οικιών είτε από ανασφάλιστα παράθυρα-μπαλκονόπορτες είτε παραβιάζοντάς τες διά ωθήσεως, ακόμη και με την παρουσία των ενοίκων στο εσωτερικό τους, αφαιρώντας  συνολικά διάφορα χρυσαφικά (σταυρούς, δαχτυλίδια κ.α.), ρολόι, κλειδιά και το χρηματικό ποσό των -250- ευρώ.

Μέρος των κλοπιμαίων αποδόθηκε στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, ενώ η προέλευση των υπόλοιπων διερευνάται.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς, τυγχάνει ο ίδιος δράστης της ληστείας σε βάρος ημεδαπής γυναίκας που διαπράχθηκε το βράδυ της 11-11-2022 στην πόλη της Λάρισας, όπου κατάφερε να της αφαιρέσει το πορτοφόλι της που περιείχε μικρό χρηματικό ποσό και έγγραφα, αφού προηγουμένως την απώθησε και την χτύπησε με αντικείμενο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ερευνάται η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Προηγούμενο άρθρο H Περιφέρεια Θεσσαλίας αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και αναβαθμίζει τη δακοκτονία
Επόμενο άρθρο Ρένα Καραλαριώτου: Η ιστορία της ΟΝΝΕΔ μας γεμίζει με υπερηφάνεια και βαριά ευθύνη για το μέλλον