Ειδήσεις

Ακόμη 3.600 μέτρα υπόγειων αγωγών άρδευσης σε Κρήνη, Βασιλί και Πυργάκια


Προχωρούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τα έργα υπογειοποίησης αγωγών για τον εξορθολογισμό της διαχείρισης  του  αρδευτικού νερού  στο βόρειο τμήμα του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων.

Μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί 5.400 μέτρα υπόγειων αγωγών άρδευσης σε Πολυδάμειο, Βασιλικά, Ερέτρεια, Λόφο και Ανωχώρι και παραδόθηκαν  44 νέες υδροληψίες στους αγρότες της περιοχής.  Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου ολοκληρώνεται η εγκατάσταση υπόγειων δικτύων μήκους  3.600 μέτρων σε  Κρήνη, Βασιλί και  Πυργάκια. Το έργο ολοκληρώνεται εντός του πρώτου τριμήνου του 2023, με την τοποθέτηση 3.500 μέτρων  υπόγειων αγωγών στην ευρύτερη περιοχή του Βασιλί.

Συνολικά κατασκευάζονται  18 ξεχωριστά και διακριτά δίκτυα άρδευσης, μέσω των οποίων εκσυγχρονίζονται οι συνθήκες παραγωγής σε  περισσότερα από  8.000 στρέμματα γης, στα οποία καλλιεργούνται ως επί το πλείστον βαμβάκι, καλαμπόκι και μηδική. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 1.178.000 ευρώ και  χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

 

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα – Workshop: Ευκαιρίες Χρηματοδότησης, Δικτύωσης και Μεταφοράς Τεχνολογίας για Ώριμες Ερευνητικές Ομάδες
Επόμενο άρθρο H Περιφέρεια Θεσσαλίας αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και αναβαθμίζει τη δακοκτονία