Ειδήσεις

Κέλλας: Να αξιοποιηθούν προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού αρδευτικού δικτύου


Ζητήματα που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων, την αποτελεσματική διαχείριση αρδευτικών έργων και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου, απασχόλησαν τη συνάντηση του αν. Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας Χρήστου Κέλλα,με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΟΕΒ Ταουσάνης, στην Κοιλάδα.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού ευχήθηκε στη νέα διοίκηση του Οργανισμού «καλή επιτυχία», δεσμεύτηκε να είναι στο πλευρό της, προκειμένου να υλοποιήσει το σχεδιασμό για μελετημένες παρεμβάσεις στήριξης των αγροτών του πρώην Δήμου Κοιλάδας, αλλά και του Δήμου Κιλελέρ.

Σημειώνεται, ότι ο ΤΟΕΒ Ταουσάνης αρδεύει περίπου 10.000 στρέμματα των Δημοτικών Διαμερισμάτων Τερψιθέας, Κραννώνα, Κοιλάδας, Κουτσόχερου, Μάνδρας, Ραχούλας, Μαυροβουνίου, Μεσοράχης, Κάστρου, με βαμβάκι, καλαμπόκι, τριφύλλι και δένδρα.

Τις δύο πλευρές απασχόλησε το μείζον ζήτημα της οικονομικής επιβάρυνσης των ΤΟΕΒ από το ενεργειακό κόστος, το οποίο δοκιμάζει τις αντοχές των καλλιεργητών.

Επιπλέον, αναζητήθηκαν τρόποι για την εξοικονόμηση τόσο ενέργειας, όσο και νερού, ζητημάτων με κομβική σημασία στην διαδικασία του κόστους παραγωγής, καθώς έχει καταστεί πλέον ευρέως κατανοητό, ότι οι φυσικοί πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι.

Ο Χρήστος Κέλλας, κάλεσε τη διοίκηση του ΤΟΕΒ Ταουσάνης να αξιοποιήσει κάθε αναπτυξιακό πρόγραμμα και χρηματοδοτικό εργαλείο, για την ενίσχυση του Οργανισμού, δηλώνοντας, σχετικά:

«Συναντήθηκα με τους φίλους της νέας διοίκησης του ΤΟΕΒ Ταουσάνης, όλοι τους άνθρωποι της παραγωγής, με αγάπη και διάθεση προσφοράς για τον τόπο τους και ευχήθηκα καλή επιτυχία στο έργο τους.

Τους διαβεβαίωσα, παράλληλα, ότι θα είμαι στο πλευρό τους, στηρίζοντας το όραμά τους για την ανάπτυξη του Οργανισμού, με στόχο τον εκσυγχρονισμό του δικτύου, την ενεργειακή αναβάθμιση, την αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Τόνισα ότι η πολιτεία οφείλει να προωθεί και να επιλύει άμεσα ζητήματα, που σχετίζονται με την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, μεταξύ των οποίων και η δυνατότητα κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων μέσω net metering, ιδιαίτερα τώρα, που οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας βρίσκονται αντιμέτωποι  με την ενεργειακή και κλιματική κρίση.

Στηρίζουμε το παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας και το εισόδημά του με κάθε μέσον και τρόπο».

Στη  συνάντηση, στα γραφεία του ΤΟΕΒ Ταουσάνης, στην Κοιλάδα, συμμετείχαν, εκ μέρους του Οργανισμού, ο πρόεδρος Γιώργος Διαμάντης, ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Παπαστυλιανίδης, ο Γραμματέας Αχιλλέας Μπάγκας, ο Ταμίας Ζαχαρίας Παρτάλας, το μέλος Νίκος Παπαδόπουλος, ο υπηρεσιακός υπάλληλος Αχιλλέας Σταυροθεόδωρος και ο Πρόεδρος Εποπτικού του Α.Σ Λαρισαίων Αγροτών και υπεύθυνος αγροτικού της ΝΔ, Χρήστος Σταυροθεόδωρος.

 

Προηγούμενο άρθρο 10 χρόνια InDONNAtion - Προπώληση εισιτηρίων και το Σάββατο στο ΔΩΛ
Επόμενο άρθρο Ικανοποίηση στη Μελιβοία για την επιτυχία της Γιορτής Καστάνου