Ειδήσεις

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Τεμπών: Αιτήσεις νέας εγγραφής ή επανεγγραφής


Ο Δήμος Τεμπών με στόχο την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού για μεγάλο μέρος του πληθυσμού τουανακοινώνει ότι, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τεμπών,  δέχεται αιτήσεις  νέας εγγραφής ή επανεγγραφής για τη χρονική περίοδο 2022-2023.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί από το 2013 και διανέμει σε σταθερή και τακτική βάση, βασικά είδη διατροφής και ένδυσης και στεγάζεται στο Μακρυχώρι. Ωφελούμενοι έχουν δικαίωμα να είναι κάτοικοι του Δήμου Τεμπών,κατά προτεραιότητα οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (οι αντιμετωπίζοντες φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό, άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένοι, κλπ). Τη δυνατότητα να ενταχθούν είτε εκ νέου, είτε για πρώτη φορά, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τεμπών έχουν όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους από τις 14/11/2022 έως τις 02/12/2022καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00 π.μ.-14:00 μ.μ.. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να προσέλθουν τις παραπάνω ημέρες και ώρες, είτε αυτοπροσώπως ,είτε με εξουσιοδοτημένο από αυτούς άτομο, στο Κέντρο Κοινότητας Γόννων,στις Δομές «Βοήθεια στο Σπίτι»Γόννων, Συκουρίου, Πυργετού και στα ΚΕΠ του Δήμου,προσκομίζοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1.ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

  1. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΦΟΡΙΑΣ (ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021)
  2. ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
  3. Ε1 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021 (ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ)
  4. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ (Ή ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑ Ή ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΑ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ)
  5. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 67% ΚΑΙ ΑΝΩ→ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣΚΕ.Π.Α
  6. ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΙΣΧΥ
  7. ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τον Οδηγό Εφαρμογής και Λειτουργίας Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών, οι ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ, δε δικαιούνται τα αγαθά που διαθέτει το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Τεμπών.

 

 

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Οικονομικά Κριτήρια

  1. Μοναχικά άτομα με εισόδημαέως4000 ευρώ
  2. Ζευγάρια ή οικογένειες, το ανωτέρω ποσό αυξάνεται αθροιστικά κατά 1000 ευρώ για τα προστατευόμενα μέλη, σύζυγο ή τέκνα.
  3. Άτομα με ειδικές ανάγκες ή με αναπηρία 67% και άνω με εισόδημα έως 9000 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή και τις εργάσιμες ώρες, στα τηλέφωνα: 2495350113, ΠανωραίαΤσικλητάρη6930071408 και κα. Άννα Καραπάνου-Μαγαλιού 6978317879.

Όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες θεωρούνται εμπιστευτικά και θα τηρηθούν απολύτως οι κανόνες που αφορούν την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

 

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ                               Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ                                                     ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ-ΜΑΓΑΛΙΟΥ

 

Προηγούμενο άρθρο Συστήματα ποιότητας γεωργικών προϊόντων και τροφίμων
Επόμενο άρθρο 10 χρόνια InDONNAtion - Προπώληση εισιτηρίων και το Σάββατο στο ΔΩΛ