Ειδήσεις

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους


Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους που πήραν μέρος στην μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση στην πόλη μας αλλά και στην περιοχή μας . Όλους εκείνους που αυτήν μεγάλη ημέρα έκαναν το βήμα απεργώντας,  άφησαν την δουλειά τους, κλείσανε το μαγαζί τους ξεπερνώντας φόβους και δισταγμούς.

Ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν  αρκούμαστε σε μια ζωή με δόσεις όπως είναι τα διάφορα «επιδόματα ανακούφισης», δεν ανεχόμαστε  να ζούμε στο κρύο, το σκοτάδι και την πείνα. Δεν ανεχόμαστε άλλο πια την πολιτική που μας καταδικάζει στην φτώχεια, την ανέχεια για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτός είναι ο δρόμος για να διεκδικήσουμε αυτό που χρειαζόμαστε για να ζήσουμε. Απαιτώντας εδώ και τώρα να αυξηθούν οι μισθοί μας, να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να μειωθούν αποφασιστικά οι τιμές-να μπεί πλαφόν στα τρόφιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο ρεύμα, στο φυσικό αέριο και να  καταργηθούν ο ΦΠΑ κι όλοι οι φόροι που ενσωματώνονται στην τιμή τους.

Η επιλογή αυτή χιλιάδων εργαζομένων και λαού είναι μια μεγάλη παρακαταθήκη για την συνέχεια που η επίθεση είναι μπροστά. Έδειξε πως ο λαός μας δεν έχει πεί ακόμη την τελευταία του λέξη.

Η οργή και η αγάνακτησή μας έγινε αγώνας , δύναμη και μαζική συμμετοχή στην απεργία. Έστειλε μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας και παράλληλα κλιμάκωσης του αγώνα μας. Ήρθε η ώρα ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι να δοκιμάσουμε τη δύναμή μας.

Σπάμε τον φόβο και βγαίνουμε μπροστά – κλιμακώνουμε την δράση μας. Κανένας μόνος του στη λαίλαπα που μας ετοιμάζουν, φέτος το χειμώνα κανένας παγωμένος, κανένας πεινασμένος , κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, βάζουμε μπροστά τις ανάγκες του λαού μας απέναντι στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις του.

Προηγούμενο άρθρο Ενδοοικογενειακή Βία Δράσεις Πρόληψης και Διαχείριση Περιστατικών
Επόμενο άρθρο Σε εξέλιξη η κατασκευή του νέου κυκλικού κόμβου στην Ελασσόνα