Ειδήσεις

Κέλλας: Αναβάθμιση και βελτίωση των υποδομών του οικισμού Καστρί – Λουτρό


Ζητήματα, που αφορούν την ανάπτυξη του οικισμού Καστρί – Λουτρό, συζήτησαν ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τα μέλη του νέου Δ.Σ του Εξωραϊστικού Συλλόγου, σε συνάντηση στο γραφείο του Λαρισαίου πολιτικού.

Οι κκ. Κοσμάς Γιαννακόπουλος – Πρόεδρος, Ιωάννης Σταβάρας – Αντιπρόεδρος, Νικόλαος Νάτσιος – Έφορος, Ασπασία Θανοπούλου – Ταμίας και Ιωάννης Καρυπίδης – Μέλος, επεσήμαναν στον κ. Κέλλατο ζήτημα του αποκλεισμού της περιοχής από την Π.Α.Θ.Ε, ειδικά από τον βόρειο τμήμα της, που έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη επισκεψιμότητα των παραλίων της Λάρισας, αλλά και την αδυναμία προσέλκυσης τουριστικών επενδύσεων.

Μεταξύ των δυο πλευρών, συζητήθηκε ακόμη, το αίτημα για κατασκευή γέφυρας, που θα συνδέει το Καστρί – Λουτρό με τους Νέους Πόρους, ώστε να αποφεύγεται η χρήση του υπάρχοντος οδικού δικτύου, που εγκυμονεί κινδύνους για τροχαία ατυχήματα.

Επί τάπητος τέθηκαν και τα θέματα της ολοκλήρωσης του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου Κάτω Ολύμπου, ώστε να μπουν οι βάσεις πολεοδόμησης των 1932 στρεμμάτων, των παραλίων Αιγάνης, Μεσαγγάλων και Καστρί – Λουτρού, καθώς και της κατασκευής αλιευτικού καταφυγίου, που θα συμβάλλει στην ποιοτική αναμόρφωση και αναβάθμιση της περιοχής.

Ο Χρήστος Κέλλας, ευχήθηκε “καλή θητεία” στο νέο Δ.Σ, σημειώνοντας, πως θα σταθεί αρωγός στην προώθηση και ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ενώ προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά δέχτηκα στο γραφείο μου τα μέλη του νέου προεδρείου του Εξωραϊστικού Συλλόγου του οικισμού Καστρί – Λουτρό, μιας περιοχής με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης.

Τους διαβεβαίωσα πως,σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς,θα στηρίξω τα αιτήματά τους για αναβάθμιση της περιοχής και βελτίωση των υποδομών της».

Προηγούμενο άρθρο Δήμος Τεμπών: Η Πρόληψη σώζει ζωές
Επόμενο άρθρο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΠΕΔ Θεσσαλίας για τα οικονομικά των ΟΤΑ