Ειδήσεις

Στήριξη-κάλεσμα της Άννας Βαγενά για τις συγκεντρώσεις και πορείες


Είναι καθήκον όλων μας, όλων των δημοκρατικών πολιτών, όλων των πολιτών που αγαπούν αυτό τον τόπο, να συμμετάσχουν στις αυριανές συγκεντρώσεις και πορείες και στη γενική απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Την ώρα που η κοινωνία βουλιάζει στην ακρίβεια, ο κ. Μητσοτάκης βουλιάζει στα ψέματά του για να καλύψει 1) το καλάθι του νοικοκυριού που μετατράπηκε από φιέστα σε φιάσκο, 2) την κλοπή 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ των καταναλωτών, νοικοκυριών κι επιχειρήσεων για το χατίρι του καρτέλ ενέργειας καιτο πάρτι υπερκερδών 1 δισεκατομμυρίου μέσα σε δύο μήνες στο ρεύμα. Τον Οκτώβριο η τιμή της χονδρεμπορικής έφτασε στα 232 ευρώ και της λιανικής στα 583 ευρώ. Δυόμιση φορές πάνω.

Βουλιάζει στα ψέματα για να καλύψει τον παρακρατικό μηχανισμό υποκλοπών που ο ίδιος έστησε, τον μηχανισμό με τον οποίον παρακολουθούσε τους ίδιους τους υπουργούς του και τους φίλους του επιχειρηματίες. Σε συνέντευξη που έδωσεο κ. Μητσοτάκης σε τηλεοπτικό κανάλι στις 7/11/2022, είπε ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται πιέσεις ούτε είναι αντικείμενο εκβιασμού από επαγγελματίες εκβιαστές, αναφερόμενος σαφώς στον μέχρι πρότινος καλό του φίλο, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος στις εφημερίδες του «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ» από τη στιγμή που αναφέρθηκε το όνομά του, ως στόχος του κακόβουλου λογισμικού ΠΡΕΝΤΑΤΟΡ, έκανε στροφή 180 μοιρών και ξαφνικά από την απόλυτη στήριξη επί τρεισήμισι χρόνια στην Κυβέρνησητου Κυριάκου Μητσοτάκη, πέρασε σε ανοιχτή επίθεση με πρωτοσέλιδο στα «ΝΕΑ», που του καταλογίζει αδυναμία και ανικανότητα.

Εμάς βέβαια, τον απλό κόσμο, τους πολίτες που υποφέρουμε από τις πολιτικές της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη, λίγο μας αφορούν οι σκυλοκαβγάδες ανάμεσα σ’αυτόν και στους φίλους του επιχειρηματίες, που επί τόσα χρόνια νέμονται την εξουσία και λυμαίνονται τα δημόσια ταμεία. Εκείνο που μας αφορά είναι, πώς θα απαλλαγούμε το συντομότερο από  έναν πρωθυπουργόπου δε μπορεί να κατανοήσει, ότι είναι πρωθυπουργός κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και όχι ελέω θεού μονάρχης.

Ο πολιτικός χρόνος του κυρίου Μητσοτάκη έχει τελειώσει. Κάθε μέρα που περνάει με αυτόν στο τιμόνι είναι επιζήμια για τη χώρα. Ας έχουμε όμως, καλά στο μυαλό μας, ότι τα καθεστώτα δεν πέφτουν από τις εσωτερικές συγκρούσεις της ολιγαρχίας και εξωθεσμικών κέντρων. Όχι προς όφελος των πολλών. Πέφτουν από την κοινωνία. Και τώρα, περισσότερο από ποτέ, η προοδευτική αλλαγή γίνεται ιστορική ανάγκη.

Γι’αυτό επιβάλλεται η συμμετοχή όλων μας στις αυριανές κινητοποιήσεις.

Όπως λέει και το τραγούδι του πάντα επίκαιρου Λουκιανού Κηλαηδόνη, «Απλή αριθμητική» σε στίχους Γιάννη Νεγρεπόντη, από τα «Απλά Μαθήματα Πολιτικής Οικονομίας»:

«Ένα κι ένα κάνουν δυο

δε θέλει δα πολύ μυαλό,

Ένα και δύο κάνουνε τρία

σαν δε σου φτάνουν, κάνε απεργία

Δέκα σου παίρνει, ένα σου δίνει

ποιος θα το πει αυτό δικαιοσύνη»

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν rapid tests σε περιοχές του Δήμου Τεμπών
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών