Ειδήσεις

Με επιτυχία η 8η πανδημοτική γιορτή Ελιάς


Στην αίθουσα του παλιού Δημοτικού Σχολείου Γόννων, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα 6 Νοεμβρίου 2022 η 8η πανδημοτική γιορτή Ελιάς. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Τεμπών – ΔΟ.ΠΑ.Π.Ε.Π. με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Μορφωτικού Συλλόγου – Λαογραφικό Μουσείο Γόννων και την Κοινότητα Γόννων.

Η γιορτή ξεκίνησε με τον αγιασμό των Αιδεσιμολογιωτάτων εφημέριων των ενοριών του χωριού π.Ιωάννη και π. Χρήστο. Παρά το βροχερό της ημέρας η αίθουσα κατακλύστηκε από κατοίκους των Γόννων και των γύρω περιοχών του Δήμου Τεμπών.
Τη γιορτή παρουσίασε η τοπική σύμβουλος  Γόννων κα Ιωσηφίνα Δημερά.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας κ. Απόστολλο Μπίλλη, τους βουλευτές του Ν. Λάρισας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, κ. Χρήστο Κέλλα, κα Ευαγγελία Λιακούλη, και τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης κ. Αλέξανδρο Παπαχατζή. Επίσης χαιρετισμό απηύθυναν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας  στο περιφερειακό συμβούλιο κ. Αναστάσιος Τσαπλές και οι επικεφαλής των παρατάξεων του δήμου Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος και κα Μαρία Κωστή. Χαιρετισμό έστειλαν οι βουλευτές η κ. Στέλλα Μπίζιου και ο κ. Βασίλειος Κόκκαλης, οι οποίοι δε μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Με το τέλος των χαιρετισμών, συνεχίστηκαν οι ομιλίες ξεκινώντας με τον κ. Χρήστο Τσιαντήλα, πρώην Διευθυντή του  ΕΘΙΑΓΕ, ο οποίος μίλησε για την καλλιέργεια της ελιάς – προβλήματα και προοπτικές. Πως από συμπληρωματική δραστηριότητα θα γίνει επαγγελματική δράση.
Επόμενος ομιλητής ήταν ο κ. Ηλίας Τσούμας, συνεργαζόμενος ερευνητής επιχειρησιακής μομάδας BEYOND, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, του οποίου η ομιλία είχε θέμα: από το διάστημα στο χωράφι – πως μπορούν τα δορυφορικά δεδοίμένα και η τεχνητή νοημοσύνη να φανούν χρήσιμα στην καλλιέργεια της ελιάς.
Μετά το τέλος των ομιλιών, παρουσιάστηκε ένα δρώμενο με θέμα το μάζεμα της ελιάς από τους μικρούς φίλους του χορευτικού τμήματος του Μορφωτικού Συλλόγου – Λαογραφικό Μουσείο Γόννων. Έπειτα, ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το νεανικό τμήμα του Συλλόγου υπό την καθοδήγηση της χοροδιδάσκαλου κας Βασιλικής Κουκουθάκη.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι λαχταριστές λιχουδιές με βάση την ελιά, από την  ΔΥΠΑ Λάρισας- ΕΠΑΣ, παρουσία του Διευθυντή κ. Δημήτρη Δαλαμπύρα και της Διευθύντριας ΔΥΠΑ Λάρισας κας Όλγας Τσιούρβα.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, οι βουλευτές του Ν. Λάρισας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κ. Χρήστος Κέλλας, κα Ευαγγελία Λιακούλη, και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης κ. Αλέξανδρος Παπαχατζής, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Μπίλλης, ο Πρόεδρος του Δ. Σ. Τεμπών κ. Δημήτριος Μαιμάρης, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γόννων κ. Βασίλειος Σίμος, ο Πρόεδρος του ΔΟ.ΠΑ.Π.Ε.Π. κ. Γεώργιος Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Μακρυχωρίου κ. Γεώργιος Ντόντος, ο Αντιδήμαρχος Κάτω Ολύμπου κ. Αθανάσιος Βλάχος, ο Πρόεδρος της κοινότητας Γόννων κ. Γεώργιος Μπανιώρας, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας  στο περιφερειακό συμβούλιο κ. Αναστάσιος Τσαπλές, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Τεμπών κα Μαρία Κωστή οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Αθανάσιος Καραναστάσης, Νικόλαος Μητσιογιάννης,  Ιωάννης Κοντογιάννης, Αστέριος Σαίτης και  Νίκος Ανδρέου, η πρώην επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρήστος Καπετάνος, τοπικοί σύμβουλοι και Πρόεδροι συλλόγων και φορέων.
Ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και φυσικά τους ελαιοπαραγωγούς και ανέφερε ότι η δημοτική αρχή στέκεται πάντοτε στο πλευρό των παραγωγών, και είναι ανοιχτή σε οποιεσδήποτε προτάσεις που αφορούν την καλλιέργεια της ελιάς.
Προηγούμενο άρθρο Αγρυπνία για τον Άγιο Νεκτάριο στον Άγιο Αχίλλιο
Επόμενο άρθρο Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας για το θάνατο του Λαρισαίου δημοσιογράφου Αντώνη Σκυλλάκου