Κέλλας: Το σχολείο,ασπίδα προστασίας των ανηλίκων


«Το σχολείο είναι θεμέλιο της κοινωνίας μας, καθώς διαμορφώνει σε σημαντικό βαθμό την κοινωνική και πολιτική συνείδηση των ανθρώπων. Μέσα από το σχολείο, οι μαθητές αντιλαμβάνονται την αξία της ζωής και διδάσκονται τις αρχές του αμοιβαίου σεβασμού και της αξιοπρέπειας κάθε ατόμου. Όσο περισσότερο ενισχύεται το σύγχρονο σχολείο τόσο λιγότερο κινδυνεύουν οι ανήλικοι από την αυθαιρεσία των ενηλίκων και εν γένει από κάθε έκνομη συμπεριφορά εις βάρος τους

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας,με την ευκαιρία της επίσκεψης εκπαιδευτικών και μαθητών του 29ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισαςστη Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαιδευτικών επισκέψεων, προσθέτοντας:

«Το σχολείο αποτελεί την πιο αξιόπιστη δομή πρόληψης και αντιμετώπισης φαινομένων εκφοβισμού καθώς και περιπτώσεων κακοποίησης των ανηλίκων. Οι δάσκαλοι συνιστούν ασπίδα προστασίας για κάθε μαθητή και συνθέτουν έναν από τους κύριους άξονες του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την προστασία των παιδιών από την κακοποίηση και την εκμετάλλευση.

Μέσα από στοχευμένες δράσεις στην εκπαίδευση, η κυβέρνηση προχωρά στη θέσπιση ενός σύγχρονου και λειτουργικού πλαισίου προστασίας των παιδιών υπό την εποπτεία του υπουργού Επικρατείας.

Έχουμε χρέος να προστατέψουμε τους μελλοντικούς πολίτες αυτής της χώρας και να προάγουμε τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ανθρωπιά, τον αμοιβαίο σεβασμό και την αλληλεγγύη των μελών της κοινωνίας μας».

Περαιτέρω, ο Λαρισαίος πολιτικός εξήγησε στους μαθητές τους κανόνες οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής και συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς συνοδούς τους, κ.κ. Ευμορφία Μαγαλιού, Αθανάσιο Καπουρνιώτη, Ευδοξία Πλιάρηκαι Ελένη Παπαδήμου, γιατην άρτια οργάνωση της επίσκεψης του 29ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας στην Εθνική Αντιπροσωπεία.

 

Προηγούμενο άρθρο 48 έργα υποδομών αλλάζουν το αγροτικό αποτύπωμα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Μνήμες και Αλησμόνητες Πατρίδες: Παρουσιάζεται η περιοδική έκθεση στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας