Παρουσίαση των ερευνητικών αποτελεσμάτων του Συνεργατικού Ερευνητικού Έργου “TRI-SOME” στη Λάρισα


Την Πέμπτη, 3Νοεμβρίου 2022, στις 18:00, στοΕπιμελητήριο Λάρισας, θα πραγματοποιηθείη «Παρουσίαση των ερευνητικών αποτελεσμάτων του Συνεργατικού Ερευνητικού Έργου“TRI-SOME”και της έξυπνης πλατφόρμας παροχής υπηρεσιών για δράσειςτουριστικού, πολιτιστικού και εμπορικού ενδιαφέροντος οργανισμών και δήμων» στην πόλη της Λάρισας.

Στην εκδήλωση παρουσίασης θα παρευρεθούν εκπρόσωποι των τριών φορέων του συνεργατικού σχήματος του έργου, ASSET Τεχνολογική, GRIDNET καιSpirito Group, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το περιεχόμενο του έργου, τα αποτελέσματα, την πιλοτική εφαρμογή της πλατφόρμας και την προοπτική περαιτέρω εφαρμογήςτης σε δεύτερο χρόνο, σε διαφορετικούς δήμους και εμπορικά κέντρα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το TRI-SOMEαποτελεί έναολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, που παρέχει υπηρεσίες έξυπνης υποδομής με στόχο τηνπροηγμένη και αποδοτική προσφορά πολιτιστικών και τουριστικών υπηρεσιών.

Έχει ως σκοπό τη συμμετοχή του τελικού χρήστη μέσα από μια ολοκληρωμένη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, που εμπεριέχει τόσο τις εμπορικές όσο και τις πολιτιστικές υπηρεσίες της πόλης,στην οποία ζει ή την οποία επισκέπτεται. Επιπλέον, αποσκοπεί στην εύκολη χρήση της πλατφόρμας από τα εμπορικά καταστήματα μέσω διαδικτυακής διεπαφής, η οποία θα τους επιτρέπει να ελέγχουν και να παραμετροποιούν τα στοιχεία και τις εκάστοτε προσφορές τους. Αντίστοιχα θα υπάρχει η δυνατότητα να προβάλλονταιστους χρήστες της εφαρμογήςπολιτιστικές πληροφορίες και τα αξιοθέατα της περιοχής.

Το TRI-SOME μετατρέπει την πόλη σε ένα Έξυπνο Ανοιχτό Εμπορικό Κέντρο, ένα Οικοσύστημα αλληλεπίδρασης και συνέργειας όλων των ενδιαφερόμενων μερών.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης “ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ”, η οποία συγχρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους (μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία – ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020) και από κοινοτικούς πόρους (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης)(κωδικός έργου Τ1ΕΔΚ-03473).

 

Προηγούμενο άρθρο Δήμος Τεμπών: Πρόληψη και Αντιμετώπιση για τον καρκίνο του μαστού
Επόμενο άρθρο Ρένα Καραλαριώτου: Μόνο υπερηφάνεια για την ετοιμότητα των εφεδρικών δυνάμεων