Ο Χρήστος Κέλλας στη Βουλή με το 39ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας


Το 39ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας υποδέχθηκε στη Βουλή των Ελλήνων ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας. Ο Λαρισαίος πολιτικός καλωσόρισε στο μέγαρο της Εθνικής Αντιπροσωπείας του μικρούς μαθητές, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον διευθυντή, Χρήστο Κίτσιο, τον υποδιευθυντή Θεόδωρο Γρηγορίου, και τους δασκάλους Βασίλειο Ηλία, Κατερίνα Τζάρτζα και Βαρβάρα Μπασινού. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς, εξήγησε στα παιδιά τον τρόπο συγκρότησης και οργάνωσης της Βουλής, εστιάζοντας στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και στη συμβολή του στην εγγύηση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Αναφερόμενος, ειδικότερα, στην προαγωγή των δημοκρατικώναξιών μέσω της εκπαίδευσης, σημείωσε:

«Πυρήνας της δημοκρατίας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και ο σεβασμός των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Χάρη στο έργο των εκπαιδευτικών,ιδίως κατά τα πρώτα μαθητικά χρόνια,το άτομο αντιλαμβάνεται τη θέση του στο κοινωνικό σύνολο και προετοιμάζεται για την απόκτηση της ιδιότητας του πολίτη. Μέσα από την εκπαίδευση, η πολιτεία διαμορφώνειτις βάσεις της κοινωνικής συνοχής και καλλιεργεί τον αμοιβαίο σεβασμό των πολιτών του αύριο, διασφαλίζοντας την ποιότητα της δημοκρατικής διακυβέρνησης και την εμβάθυνση του κράτους δικαίου.

Η δημοκρατία είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την παιδεία.Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί έχουν συμβάλει στην εδραίωση και την ανάπτυξη των δημοκρατικών αξιών στο ελληνικό κράτος και έχουν προαγάγει την κοινωνική πρόοδο. Τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους στο έθνος, αναγνωρίζοντας ότι βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή των ιστορικών μας προκλήσεων και ιδιαίτερα των αγώνων για την ανεξαρτησία της πατρίδας, όπως το ηρωικό “ΌΧΙ”, το οποίο θα γιορτάσουμε τις επόμενες μέρες».

Ο Χρήστος Κέλλας, πέρα από τους εκπαιδευτικούς,συνεχάρη και τους γονείς των μαθητών, που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του ταξιδιού στην Αθήνα και της επίσκεψης των παιδιώνστη Βουλή των Ελλήνων, ενώ ευχήθηκε σε όλες κι όλους «χρόνια πολλά» ενόψει της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Προηγούμενο άρθρο Έως και τη Δευτέρα 31/10 οι εγγραφές στην Ανώτερη Σχολή Χορού
Επόμενο άρθρο Στον πανηγυρικό εσπερινό στον Νέσσωνα ο Δήμαρχος Τεμπών Γεώργιος Μανώλης