Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών δημιουργεί τη Λέσχη Αφήγησης Λάρισας


Έναρξη Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022 από 11:00  – 13:00 στη Λογοτεχνική Γωνία (Γαληνού & Φαρμακίδου). Κάθε τελευταίο Σάββατο του μήνα από τις 11:00 – 13:00 στη Λογοτεχνική Γωνία, ο Δημοσθένης Χαρούλης αφηγείται και συντονίζει τις πιο μαγικές ιστορίες, μαζί με τις:

Βασιλική Ζέρβα, Παναγιώτα Καλοτραπέζη, Σπυριδούλα Χαρούλη, Λία Κόκα.

Στόχος της Λέσχης είναι να δημιουργηθεί ένας σταθερός χώρος αναφοράς με αφηγήσεις από τον ανεξάντλητο κόσμο της προφορικής λογοτεχνίας, δίνοντας την ευκαιρία αφηγηματικής έκθεσης σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που επιθυμούν να αφηγηθούν, σε όσους αγαπούν να λένε ιστορίες και σε όσους αρέσκονται να τις ακούν.

Το πνεύμα της λειτουργίας ενός χώρου υποδοχής αφηγητών και ιστοριών, είναι να μπορέσουν να βρουν υποστήριξη νέοι αφηγητές που έχουν ανάγκη πεδίου, χρόνου και κοινού, για να μοιραστούν τις ιστορίες που αγαπούν.

Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία και σε παλιότερους αφηγητές να δοκιμάσουν μέσα από μια νέα ματιά την επαναπροσέγγιση ιστοριών που έχουν ήδη εκθέσει στο παρελθόν.

Η λέσχη αφήγησης προωθεί την ιδέα της γνωριμίας μεταξύ των ανθρώπων που ασχολούνται ήδη ή έχουν κατά νου να εμπλακούν με τον χώρο της αφήγησης, ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά, και επιζητεί την ανταλλαγή και τον εμπλουτισμό εμπειριών, ιστοριών, απόψεων, προσεγγίσεων και ιδεών.

Ως χώρος συνάντησης, είναι ανοιχτός σε όσους απλά επιθυμούν να ακούσουν ιστορίες δημιουργώντας φιλική ατμόσφαιρα ακροατηρίου, που θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στους αφηγητές.

 

Προηγούμενο άρθρο Ρένα Καραλαριώτου: Τα «Δημήτρια» ένδειξη αγάπης και πίστης στις παραδόσεις του έθνους
Επόμενο άρθρο Άννα Βαγενά: Άμεση στελέχωση των ελληνικών σχολείων της Διασποράς