Μάξιμος: Η δημοκρατία έχει ανάγκη την ενεργή συμμετοχή των νέων


«Η ΟΝΝΕΔ έχει αποδείξει στις δεκαετίες της ύπαρξής της ότι αντιλαμβάνεται τα μηνύματα των καιρών, ευρισκόμενη πάντοτε στην πρωτοπορία της υπεράσπισης των ριζοσπαστικών αλλαγών που χρειάστηκε η χώρα. Και σήμερα, μακριά από τις σειρήνες του λαϊκισμού, της δημαγωγίας και της ψευτοεπαναστατικότητας, που διεκδικεί απλώς την παραμονή στη στασιμότητα, οι νέες και οι νέοι της ΟΝΝΕΔ αναδεικνύουν το πραγματικά ρηξικέλευθο και προοδευτικό». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε στα κεντρικά γραφεία της ΟΝΝΕΔ με τον πρόεδρό της Ορφέα Γεωργίου, ενόψει της επίσκεψης του τελευταίου στην Λάρισα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «είναι αλήθεια πως η διάθεση των νέων να ασχοληθούν με τα κοινά και την πολιτική έχει υποχωρήσει σε σημαντικό βαθμό, σε σχέση με τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης. Αυτό, σίγουρα μείωσε τις υπερβολές και τους φανατισμούς άλλων εποχών. Ωστόσο, δεν πρέπει να φτάσουμε στο άλλο άκρο, της αδιαφορίας για τα κοινά και της ιδιώτευσης, που μπορεί να αποβούν επιζήμιες για την πολιτική και κατά συνέπεια την ίδια τη χώρα. Και τούτο διότι για να ευημερήσει μια κοινωνία, αλλά και για να λειτουργήσει αποτελεσματικά μια δημοκρατία, έχει ανάγκη την ενεργή συμμετοχή των πολιτών -και ιδιαίτερα των νέων- στα πολιτικά πράγματα. Πιστεύω, λοιπόν, ότι οι νέοι πρέπει από νωρίς να μυηθούν σε αυτές τις διαδικασίες, αναπτύσσοντας το αίσθημα της ευθύνης για την πορεία του τόπου. Αυτό το αίσθημα, που εκφράζεται και με το γνωστό “φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για ‘μένα χωρίς εμένα”, ήταν που με ώθησε και προσωπικά να ασχοληθώ με την πολιτική. Ας μην λησμονούν οι νέοι ότι αν δεν έχουν οι ίδιοι λόγο για την πολιτική, δηλαδή για όλη τη λειτουργία της κοινωνίας, μπορεί να έχουν κάποιοι άλλοι με λιγότερες ικανότητες και δημοκρατικές ευαισθησίες.

Με αυτή την ευκαιρία θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ για τη δράση της Οργάνωσης, και ιδιαίτερα γιατί, όπως αποδεικνύει το πρόγραμμα της επίσκεψής του στην Λάρισα, η ιεράρχηση των στόχων που έχει θέσει είναι απολύτως ορθή. Το ενδιαφέρον για τη νεανική επιχειρηματικότητα και την ανάδειξη επιτυχημένων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών από νέους είναι η απάντηση στην πολλαπλή κρίση που αντιμετωπίζουμε. Μόνο έτσι, με τόνωση της υγιούς επιχειρηματικότητας, μακριά από τις στρεβλώσεις της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας του παρελθόντος,  μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη της οικονομίας, μείωση της ανεργίας, αλλά και δημιουργία των προϋποθέσεων για την ανάσχεση της φυγής νέων, που μας ταλαιπώρησε την προηγούμενη δεκαετία».

Προηγούμενο άρθρο «Ένα Μουσείο γεννιέται» στο Λαογραφικό
Επόμενο άρθρο Ο.ΚΑ.ΝΑ.-5ηΥ.Πε.: Συνεργασία για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών για όλους