Κέλλας σε Βορίδη: Προσλήψεις σε ΟΤΑ και φορείς της κεντρικής κυβέρνησης στον Ν. Λάρισας


Συνάντηση με θέμα τον προγραμματισμό και τη διενέργεια προσλήψεων στον δημόσιο τομέαείχε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, στο γραφείο του τελευταίου, στην Αθήνα.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ενημερώθηκε αναλυτικά από τον υπουργό Εσωτερικών για τις προσλήψεις, που εγκρίθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο για το 2023 και ανέρχονται σε 17.942. Όπως σημειώθηκε, ο προγραμματισμός απορρέει από τον κανόνα «1 προς 1», δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε αποχώρηση, και αφορά 15.641 θέσεις, ενώ οι υπόλοιπες 2301 προέρχονται από παλαιότερους προγραμματισμούς. Σημαντικό στοιχείο του προγραμματισμού είναι ότιπροάχθηκε το εκπαιδευτικό υπόβαθρο των ατόμων, που πρόκειται να εργαστούν στο δημόσιο, καθώς οι θέσεις Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης καλύπτουν 47% του συνόλου των προσλήψεων και 80% των αιτημάτων που υποβλήθηκαν από τους φορείς.

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στη διεξαγωγή του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ, που υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2023. Σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, που κατατέθηκε και ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ μπορεί να πραγματοποιείται ενιαία ή σε δύο στάδια. Όπως επισήμανε ο κ. Βορίδης, τα αποτελέσματα του ερχόμενου διαγωνισμού θα εκδοθούν 2 μήνες μετά την πραγματοποίηση του και οι επιτυχόντες αναμένεται ότι θα προσληφθούν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, γεγονός που συνιστά θετική εξέλιξη, καθώς επιταχύνονται σημαντικά οι διαδικασίες προσλήψεων εν συγκρίσει με τοπροϋπάρχον καθεστώς μοριοδότησης.

Ο υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε τον κ. Κέλλα και για τον προγραμματισμό προσλήψεων, που αφορά θέσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου. Συγκεκριμένα, σημείωσε πως εγκρίθηκαν 22.344 προσλήψεις, οι οποίες είναι κατά 12% μειωμένες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ο Χρήστος Κέλλας εστίασε, από πλευράς του, στην ανάγκη ενίσχυσης των δημόσιων υπηρεσιών του Νομού Λάρισας με προσωπικό, τονίζοντας πως, τόσο οι φορείς της κεντρικής κυβέρνησης, όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης, χρειάζονται προσθήκες σε έμψυχο δυναμικό. Χαρακτηριστικά, με αφορμή την ψήφιση του νέου νόμου για τις δημόσιες μεταφορές, υπογράμμισε ότι η μεταφορά αρμοδιοτήτων στις τοπικές αρχές είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ανάπτυξη της περιφέρειας, καταλήγονταςότι θα πρέπεινα συνοδεύεται και από τις απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να ενισχυθεί συνολικά η περιφερειακή διακυβέρνηση στη χώρα.

 

Προηγούμενο άρθρο "Ο Σκύλος της Αγάπης" στη Λογοτεχνική Γωνία
Επόμενο άρθρο Με το bronze βραβείο τιμήθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για την έξυπνη διαχείριση αποβλήτων