Οι εγγραφές συνεχίζονται στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου


Τα μαθήματα στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου έχουν ξεκινήσει την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου και οι εγγραφές συνεχίζονται.  Στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου λειτουργούν τμήματα μπαλέτου για παιδιά προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας,  τάξεων του Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, τμήματα Φυτωρίων,  καθώς ενηλίκων.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΜΠΑΛΕΤΟΥ;

  • Το μπαλέτο περιλαμβάνει ασκήσεις που βελτιώνουν την στάση του σώματος, το συντονισμό των μελών του, τη μνήμη, καθώς την αίσθηση του ρυθμού.
  • Ως αερόβια άσκηση, συμβάλλει στην καλή φυσική κατάσταση,  ενδυναμώνει ιδιαίτερα την πλάτη και την κοιλιά, χτίζοντας δυνατά, ευλύγιστα,  σμιλεμένα κορμιά με τονωμένο μυικό σύστημα, χωρίς να προσθέτει όγκο
  • Οι χορευτές μαθαίνουν να σέβονται το σώμα τους, να χρησιμοποιούν το μυαλό τους, να διοχετεύουν την ενέργειά τους εποικοδομητικά.
  • Στο μάθημα του μπαλέτου οι μαθητές διδάσκονται μια ποικιλία βημάτων και κινήσεων που καλλιεργούν την δημιουργικότητα, την καλλιτεχνική έκφραση, την ικανότητα ερμηνείας μπροστά σε άλλους.
  • Η συμμετοχή στα μαθήματα και στις παραστάσεις διδάσκει στους μαθητές οργάνωση, αυτοπειθαρχία, υπευθυνότητα και ενισχύει την ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης. Τους διδάσκει επίσης πώς να δουλεύουν και να συνεργάζονται με άλλα άτομα μέσω της σωματικής επικοινωνίας
  • Το μπαλέτο ενισχύει την μουσική καλλιέργεια των μαθητών και ενθαρρύνει την εκτίμηση και την αγάπη για την κλασική μουσική.
  • Όσοι ασχολούνται με το μπαλέτο αποκτούν γνώσεις για τις ρίζες του, την ιστορία του χορού, αποκτούν αισθητικό κριτήριο και μπορούν να απολαμβάνουν ως θεατές τις σημαντικές παραστάσεις χορού.
  • Το μπαλέτο συμβάλλει στην διαμόρφωση και ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού, ενισχύοντας την αυτοεκτίμησή του, προσφέροντας χαρά, συναισθηματική πληρότητα και ικανοποίηση, διαύγεια και εγρήγορση πνεύματος.

ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΛΕΤΟ; ΓΙΑΤΙ «ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ»
(πηγή κειμένου: pro-dance)

Επίσης από τον Οκτώβριο, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την ημερομηνία έναρξης, θα λειτουργήσουν, τμήμα σύγχρονου χορού για εφήβους/νέους καθώς και ποικίλα τμήματα για  ενήλικες.

Πληροφορίες  στο τηλέφωνο 2410256464.

Οι εγγραφές μας συνεχίζονται (καθημερινά 16.00-21.00) στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου (Μύλος του Παππά).

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος
Επόμενο άρθρο Πολιτιστική εκδήλωση / συναυλία την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ