Κέλλας από Γιάννουλη: Νταηλίκια με τους Έλληνες, γιοκ!


«Έναν αιώνα μετά το μαύρο για την ιστορία του έθνους μας 1922, οι μνήμες των σφαγών, των εκτελέσεων, των βασανιστηρίων και των εκτοπίσεων είναι και θα παραμείνουν πάντα ζωντανές, με τη Μικρασιατική Καταστροφή να αποτελεί τον τραγικό επίλογο της μακραίωνης ελληνικής παρουσίας στη Μικρά Ασία και τον Πόντο.

Η γενοκτονία, που συντελέστηκε, 100 χρόνια μετά, ψάχνει ακόμη να βρει δικαίωση. Αυτές οι ιστορικές αλήθειες, δεν θα πάψουν ποτέ να ακούγονται, για να θυμίζουν τον όλεθρο, που βίωσαν οι πρόγονοί μας, αλλά και να αναδεικνύουν το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής, που στη συνέχεια στάθηκε όρθια και μεγαλούργησε.»

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από τη Γιάννουλη, χαιρετίζοντας το πολιτιστικό διήμερο, που συνδιοργανώθηκε  από την Κοινότητα και τον Μορφωτικό Σύλλογο Γιάννουλης, με τη συμμετοχή του Δήμου και της Περιφέρειας, με τίτλο «100 Χρόνια Γιάννουλη – Εκατό Χρόνια Προσφυγιάς και Μνήμης».

Ο Λαρισαίος πολιτικός συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους, την οποία χαρακτήρισε «εξαιρετικά σημαντική», σημειώνοντας πως «η ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας και η διατήρηση της φλόγας της θυσίας και των αγώνων των προγόνων μας, οφείλεται να στηρίζεται με κάθε μέσο. Αναφερόμενος στη συνεισφορά των Μικρασιατών στην ανάπτυξη του ελληνικού κράτους, υπογράμμισε:

«Ειδικότερα στον Νομό Λάρισας, στη Γιάννουλη και σε κάθε περιοχή,στην οποία εγκαταστάθηκαν, οι πρόσφυγες και προσφυγικής καταγωγής συντοπίτες μας συνέβαλαν στην οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξη, γράφοντας το δικό τους κεφάλαιο στην ιστορία του τόπου μας».

Ο Χρήστος Κέλλας, σχολιάζοντας τις τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων ημερών, ανέφερε πως η Ελλάδα αποτελεί μία ισχυρή χώρα, που έχει καταστεί πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης για την Ανατολική Μεσόγειο, επισημαίνοντας:

«Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, διεμήνυσε στον Τούρκο πρόεδρο ότι “τα νταηλίκια γιοκ”! Η επιθετικότητα της Άγκυρας δεν μας φοβίζει! Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε κάθε πρόκληση, με όποιο μέσο χρειάζεται».

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ υπογράμμισε, ακόμη, ότι αποτελεί χρέος των ελληνικών πολιτικών κομμάτων να αγωνιστούν για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής από το τουρκικό κράτος, καταλήγοντας:

«Υποκλίνομαι στην ιερή μνήμη όλων των συμπατριωτών μας, που άφησαν βίαια την τελευταία τους πνοή στη μικρασιατική γη, έπειτα από δεκάδες αιώνες αδιάλειπτης παρουσίας του ελληνισμού.

Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ και θα παλέψουμε για όσο χρειαστεί, μέχρι η Τουρκία να “αναγνωρίσει” το έγκλημα που συντελέστηκε».

Προηγούμενο άρθρο Ρένα Καραλαριώτου: Η αιμοδοσία υπέρτατη έκφραση αλληλεγγύης και αγάπης
Επόμενο άρθρο 9η Τέχνη στην Αυλή με θέμα «Το τραπέζι του διανοούμενου»