Σεμινάριο: Δεξιότητες μέσω Δωματίων Διαφυγής


Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΤΗΜΜΥ), και συγκεκριμμένα η ερευνητική ομάδα Δημιουργικών Τεχνολογιών Μάθησης διοργανώνει σεμινάριο σχετικά με την εφαρμογή δωματίων διαφυγής, μιας ειδικής κατηγορίας σοβαρών παιχνιδιών, σε διαδικασίες μάθησης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2022 στο εργαστήριο υπολογιστών του ΤΗΜΜΥ στην διεύθυνση Σέκερη και Χέυντεν στο Πεδίον του Άρεως. Θα διαρκέσει από τις 18.00 έως τις 20.00 ενώ οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 17.15. Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές και καθηγητές επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Το ακροατήριο θα συμμετέχει βιωματικά σε δραστηριότητες ενεργούς μάθησης με τη μορφή ψηφιακών και μη δωματίων διαφυγής σχεδιασμένων για εφαρμογή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η μέθοδος προσφέρει μαθησιακά oφέλη μέσω της συμμετοχής, της διάδρασης, και της ενίσχυσης των εσωτερικών κινήτρων των μαθητών για το κτίσιμο βασικών γνώσεων και ήπιων δεξιοτήτων, όπως ικανοτήτων επίλυσης προβλημάτων, επικοινωνίας, και κριτικής σκέψης, που ενισχύουν το επαγγελματικό τους προφίλ, συμβάλλουν στη συνεχή ανανέωση των προσόντων τους, και διευρύνουν τις επαγγελματικές τους επιλογές στο σημερινό συνεχώς εξελισσόμενο επαγγελματικό περιβάλλον.
Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια του ερευνητικού έργου ELMET: Experiential Learning Methodologies addressing Vulnerable Employed and Unemployed People (http://elmetproject.eu) που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υλοποιείται από το 2020 μέχρι το 2022. Επιστημονικά υπεύθυνοι του έργου είναι το μέλος ΕΔΙΠ του ΤΗΜΜΥ κ. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα και ο Ομ. Καθ. του τμήματος κ. Ηλίας Χούστης.
 

Προηγούμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού την Παρασκευή 16/9
Επόμενο άρθρο Συνάντηση του Προέδρου του ΕΚΑΒ Ν. Παπαευσταθίου με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας