Ειδήσεις

4ο Πανελλήνιο Πολυθεματικό Συνέδριο Αυτοάνοσων Παθήσεων, Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας


Το 4ο Πανελλήνιο Πολυθεματικό Συνέδριο Αυτοάνοσων Παθήσεων, Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (Πρόεδροι Καθ. Λάζαρος Ι. Σακκάς & Δημήτριος Π. Μπόγδανος), το μεγαλύτερο Συνέδριο στο αντικείμενό του στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί 9-11 Σεπτεμβρίου 2022, στο συνεδριακό χώρο του Ionian Blue, στην Λευκάδα www.irad2022.gr).
Η μεγάλη επιτυχία των τριών προηγούμενων Συνεδρίων, στην Πορταριά του Πηλίου το 2019, στην Λίμνη Πλαστήρα το 2020 και στο Ναύπλιο το 2021, καθώς και τα προγενέστερα ανάλογα συνέδρια στη Λάρισα, αποτελούν εχέγγυο για την επιτυχή έκβαση του συνεδρίου μας στην πανέμορφη Λευκάδα.
Το Συνέδριο είναι υβριδικό και μπορούν οι Σύνεδροι να το παρακολουθήσουν και διαδικτυακά
Οι εγγραφές φοιτητών-ιών όλων των βιοιατρικών επιστημών και αποφοίτων τέτοιων σχολών είναι ΔΩΡΕΑΝ (www.irad2022.gr).
Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ρευματικών & Αυτοάνοσων Παθήσεων και την Κλινική Ρευματολογίας και κλινικής Ανοσολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με αναγνωρισμένες κλινικές και εργαστήρια ιατρικών σχολών της χώρας. Πρόεδροι του Συνεδρίου είναι ο κ. Λάζαρος Ι. Σακκάς, Ομότιμος Καθηγητής Ρευματολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρευματικών & Αυτοάνοσων Παθήσεων και ο Δημήτριος Π. Μπόγδανος, Καθηγητής Παθολογίας και Αυτοάνοσων Νοσημάτων, Διευθυντής Τομέα Παθολογίας, Διευθυντής Κλινικής Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας Π.Γ.Ν. Λάρισας, Αν. Πρόεδρος Ινστιτούτου Ρευματικών και Αυτοάνοσων Παθήσεων.

Το Συνέδριο γίνεται υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το επιστημονικό πρόγραμμα του τριήμερου συνεδρίου θα τιμήσουν περισσότεροι των 150 ομιλητών και ομιλητριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και θα το παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία και διαδικτυακά περισσότεροι από 1.000 Έλληνες και ξένοι σύνεδροι από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Μ. Βρετανία, τη Γερμανία και άλλες χώρες της Ευρώπης. Στη Διεθνή Επιστημονική Επιτροπή συμμετέχουν αναγνωρισμένοι συνάδελφοι από τις ΗΠΑ, Καναδά, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Ισραήλ, Ολλανδία, Βέλγιο, Σουηδία και άλλες χώρες του εξωτερικού.

Φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουμε με μεγάλη επιτυχία Διεθνή Συμπόσια που θα παρακολουθήσουν διαδικτυακά σύνεδροι από 25 χώρες του εξωτερικού.

Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20.30 στο ξενοδοχείο Ionian Blue στην Λευκάδα και την εναρκτήρια ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Καθηγητής Μικροβιολογίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ κ. Αθανάσιος Τσακρής με θέμα «Λοιμώξεις, επαναλοιμώξεις και εμβόλια COVID-19 σε ευπαθείς ομάδες: Τι πρέπει να αναμένουμε;».

 

Προηγούμενο άρθρο Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας: Ήρθε η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας
Επόμενο άρθρο Ερώτηση του βουλευτή Γιώργου Λαμπρούλη για την καταβολή των αποζημιώσεων στους απολυμένους εργαζόμενους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης