Ειδήσεις

Άννα Βαγενά: Απειλή της Ντόρας Μπακογιάννη για όποιον σπάσει το απόρρητο


Η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στην ΕΡΤ και αναφερόμενη στο σκάνδαλο των υποκλοπών είπε: «Αν μιλήσουν οι διοικητές της ΕΥΠ θα πάνε 10 χρόνια φυλακή για κακούργημα. Υπάρχει πρόβλημα στο να τα πουν όλα. Γιατί υπάρχει πρόβλημα στο να τα πουν όλα; Διότι αυτός που πρόκειται να τα πει θα πάει για κακούργημα».

Ακολουθώντας τη γραμμή της κυβέρνησης να οχυρωθεί πίσω από το «απόρρητο», η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Μητσοτάκης προσπαθούν να συσκοτίσουν και όχι να διαλευκάνουν  την υπόθεση. Επιθυμούν να επιβάλουν «ομερτά» (τη σιωπή της μαφίας), για να προστατεύσουν όλους εκείνους που βαρύνονται όχι μόνο με πολιτικές, αλλά πιθανότατα και με ποινικές ευθύνες για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νίκου Ανδρουλάκη και δημοσιογράφων.

Επικαλούνται το απόρρητο, που ενώπιον της Βουλής γνωρίζουν πως δεν υπάρχει, προκειμένου να επιβάλλουν το νόμο της σιωπής, καταστρατηγώντας κατάφορα το Σύνταγμα, για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους. Προφανώς δεν έχουν ακούσει τις φωνές μέσα στην ίδια τη Νέα Δημοκρατία (Κωνσταντίνος Καραμανλής) που λένε πως «η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις, υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου».

Η Δημοκρατία, το Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου και οι Θεσμοί δεν εκφοβίζονται, ούτε εκβιάζονται από τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Είναι ντροπή να γίνονται τέτοιοι εκβιασμοί δημόσια, που εκθέτουν την χώρα και την ελληνική δικαιοσύνη διεθνώς. Ο ελληνικός λαός απαιτεί να μάθει με νόμιμο τρόπο την αλήθεια, γι’ αυτή τη σκοτεινή υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, για την οποία φέρει αποκλειστικά την ευθύνη ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης.

Προηγούμενο άρθρο Αποζημίωση των αμπελοκαλλιεργητών στο 100% για τις καταστροφές από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις
Επόμενο άρθρο Η Δ/νση Α ΄θμιας Εκπ/σης Λάρισας για το Ολοήμερο Σχολείο