Ειδήσεις

Βαγενά: Εκτός θέματος η απάντηση του Υπουργού Οικονομικών για τη μετατροπή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε Μη Επιστρεπτέα


Απάντηση στην Αναφορά που κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας κ. Άννα Βαγενά, στις 22/07/2022,προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, διαβιβάζοντας επιστολή του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων, έλαβε σήμερα 07/09/2022 η κ. Βαγενά από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Αναφορά αφορούσε την επιτακτική ανάγκη μετατροπής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε Μη Επιστρεπτέα για το σύνολο των επιχειρήσεων που επλήγησαν (άμεσα και έμμεσα) από τον «Ιανό» και με την επιστολή τους οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων,εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους για την απουσία πρόνοιας από την Κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την θεομηνία του «Ιανού» το 2020, διότι, όπως διαπιστώσανε, η περιοχή τους δεν συμπεριλήφθηκε στις εξαιρέσεις από την επιστροφή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Ο Υπουργός Οικονομικών στην απάντησή του σήμερα, ανέφερε τα μέτρα που εφάρμοσε το Υπουργείο του για την άμβλυνση των επιπτώσεων που προκάλεσε στην οικονομία ο COVID-19, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Στη συνέχεια ανέφερε τις υπουργικές αποφάσεις που ακολούθησαν σχετικά με τα ποσοστά επιστροφής, την αύξηση των δόσεων για την αποπληρωμή των επιστρεπτέων ποσών, τις παρατάσεις των προθεσμιών της πρώτης δόσης και της εφάπαξ καταβολής, καθώς και την δυνατότητα που δόθηκε για υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών σε νέα ημερομηνία για τις επιχειρήσεις που δεν τα είχαν υποβάλει.

Καμία άλλη αναφορά δεν έγινε από τον Υπουργό επί του θέματος. Ούτε συζήτηση για τη μετατροπή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε Μη Επιστρεπτέα.

Αβοήθητοι, ακόμα μια φορά, παραμένουν από την Κυβέρνηση επιχειρήσεις και αγρότες της περιοχής των Φαρσάλων, μέσα στην τεράστια οικονομική κρίση που βιώνουν.

 

Προηγούμενο άρθρο Εξοικονόμηση ενέργειας κατά 78% στην Περιφέρεια
Επόμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας