Ειδήσεις

Συνάντηση Χρήστου Κέλλα με τον Σύλλογο Αμβυκούχων Τυρνάβου


Προβλήματα, που απασχολούν τους αμβυκούχους του Τυρνάβου και σχετίζονται με τη φετινή απόσταξη για την παραγωγή τσίπουρου, συζήτησαν ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλαςμε τον Σύλλογο Αμβυκούχων– Αμπελουργών Τυρνάβου.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της διαρκούς και άριστης συνεργασίας, που έχουν αναπτύξει οι δύο πλευρές, μετά και την περυσινή παρέμβαση του Λαρισαίου πολιτικού προς όφελος των αμβυκούχων, που επέτρεψε στους μικρούς αποσταγματοποιούς να ξεκινήσουν έγκαιρα την απόσταξη τσίπουρου, καθώς και την ομαλή διάθεση του προϊόντος στην αγορά.

Ο πρόεδρος Αντώνης Τσικριτσής, και τα μέλη Θεόδωρος Περιλής, Θανάσης Κάιβας και Γιώργος Κάιβας, αναφέρθηκαν στην ανάγκη άμεσης παροχής διευκρινίσεων και οδηγιών γιατη νέα εγκύκλιο, που εξέδωσε η ΑΑΔΕ στις 12/8/22 και αναφέρεται σε τροποποιήσεις στο καθεστώς των διήμερων παραγωγών.

Εστίασαν, μάλιστα,στην αναγκαιότητα διατήρησης του καθεστώτος των τεσσάρων διημέρωνκαι για τις οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιών,ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά, που παρατηρείται υπερπαραγωγή στα οινοποιήσιμα σταφύλια, αίτημα, που έθεσανκαι σε τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, επικοινώνησε άμεσα με τους εμπλεκόμενους φορείς, ενόψει και της σύσκεψης του κ. Βεσυρόπουλου με τηνΑΑΔΕ και υπηρεσιακούς παράγοντες του Χημείου.

Χρήστος Κέλλας

Μετά τη συνάντηση με τον σύλλογο Αμβυκούχων-Αμπελουργών Τυρνάβου, ο Χρήστος Κέλλας δήλωσε:

«Άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή τους προβληματισμούς των αμβυκούχων του Τυρνάβου, για μία ομαλή αποσταγματική περίοδο, ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά, που παρατηρείται υπερπαραγωγή των οινοποιήσιμων σταφυλιών.

Τα “καζαναριά” αποτελούν σημαντική και ασφαλήδιέξοδο για την αποσυμφόρηση της αγοράς και την οικονομική ενίσχυση των αμπελουργών και της αμπελοκαλλιέργειας συνολικά.

Η ποιότητα και η δυναμική του τσίπουρου Τυρνάβου είναι γνωστή στην ελληνική και διεθνή αγορά. Αποτελεί προϊόν αναγνωρισμένης γεωγραφικής προέλευσης, το οποίο χαρακτηρίζει τον Τύρναβο, στηρίζει την αμπελοκαλλιέργεια και αποτελεί σημαντικό μοχλό ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.

Ευελπιστώ ότι και φέτος, με την αγαστή συνεργασία όλων, θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Προηγούμενο άρθρο Γ. Μανώλης: Τροποποίηση της απόφασης επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου Κίνησης για αγροτική χρήση
Επόμενο άρθρο 1.062 νέα κρούσματα covid στη Λάρισα