Ειδήσεις

Βαγενά: Η ‘’Αγγέλα Παπάζογλου’’ επιμένει να παρουσιαστεί στη Λάρισα


Δήλωση της Άννας Βαγενά για την παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου» στη Λάρισα: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι η παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου», που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω βροχής τηνΠέμπτη 1/9/22 στη Λάρισα,θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022, στις 9:00 η ώρα το βράδυ, στο Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

Δεν ήθελα να ολοκληρωθεί ο κύκλος αυτών των παραστάσεων, που προσφέρω στο Νομό μας, χωρίς να δώσω παράσταση στη Λάρισα.

Ήταν τόσο συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου το βράδυ της Πέμπτης, που ερχόταν στο θέατρο με τις ομπρέλες ενώ έβρεχε για να δει την παράσταση, που με «ανάγκασε» να βρω μια λύση. Έτσι και σε συνεννόηση με την κ. Σταυρούλα Σδρόλια, Έφορο Αρχαιοτήτων, η παράσταση θα γίνει την Τρίτη(6/9/22) το βράδυ.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και οι θέσεις θα καλυφθούν με σειρά προσέλευσης.»

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Η παράσταση είναι προσφορά της Άννας Βαγενά και παρουσιάζεται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρίσης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λαρίσης και τον Σύλλογο Μικρασιατών Δήμου Λάρισας. Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου.

Η παράσταση βασίζεται στις μνήμες της σπουδαίας Μικρασιάτισσας, της Αγγελικής Παπάζογλου, γυναίκας του ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου, όπως τις διηγήθηκε στον γιο της Γιώργη Παπάζογλου, ο οποίος τις κατέγραψε. Μέσα από τις αφηγήσεις της περνά η ιστορία της Σμύρνης, τότε που οι ‘Έλληνες κυριαρχούσαν στη ζωής της, με τις μαγευτικές ομορφιές της. Στη συνέχεια η Αγγέλα αφηγείται την καταστροφή, τον ξεριζωμό, την εγκατάσταση των προσφύγων στην πατρίδα Ελλάδα, τις δυσκολίες που πέρασαν, τον αγώνα που έδωσαν για να προκόψουν και να ριζώσουν στην Ελλάδα, φέρνοντας μαζί τους το φως της Μικρασίας, τον πολιτισμό και την ψυχή της. Οι αφηγήσεις αυτές έγιναν μέσα από το στόμα, τον λόγο και την ψυχή της Άννας Βαγενά, που την ενσαρκώνει όλα αυτά τα χρόνια, κτήμα όλου του κόσμου, πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νέες γενιές.

Ας σημειωθεί ότι η «Αγγέλα Παπάζογλου» είναι η μακροβιότερη παράσταση στην Ελλάδα με τον ίδιο ηθοποιό. Παίζεται 23 χρόνια. Πρωτοανέβηκε τον Σεπτέμβρη του 1999 στηΜάντρα της Κοκκινιάς. Από τότε έχουν δοθεί χιλιάδες παραστάσεις (Ελλάδα, Κύπρος, Βαλκάνια, Βρυξέλλες, Νότια Ιταλία, Βελιγράδι, Γερμανία, Σουηδία).

Την έχουν παρακολουθήσει χιλιάδες θεατές. ‘Έχουν γραφτεί συγκλονιστικές κριτικές από τους δημοσιογράφους αλλά και από τους απλούς θεατές.

Προηγούμενο άρθρο Αγρυπνία για τη Γέννηση της Θεοτόκου στον Άγιο Αχίλλιο
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Η ελευθερία και η ανεξαρτησία της Ελλάδας στηρίζεται στους ίδιους τους Έλληνες