Ειδήσεις

Μάξιμος: Εντός των ημερών η δημοπράτηση του φράγματος στη Σκοπιά


«Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή για το προσωπικό του ενδιαφέρον για την υλοποίηση του πολύ σημαντικού έργου για την επαρχία Φαρσάλων, του φράγματος της Σκοπιάς στον ποταμό Ενιπέα, στη θέση Παλιοδερλί. Μετά την γνωστοποίηση του διαγωνισμού ΣΔΙΤ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι θέμα ημερών η δημοπράτηση του έργου που υπήρξε αίτημα δεκαετιών στην επαρχία μας των Φαρσάλων». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την ενημέρωση που είχε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή για την υπογραφή της απόφασης για την ένταξη του έργου στο “Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών 2021-2025”, τη γνωστοποίηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την δημοπράτησή του τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, στη δήλωσή του εκφράζει την ικανοποίησή του διότι «δυο μήνες μετά την έγκριση από την Διυπουργική Επιτροπή Έργων ΣΔΙΤ, η κυβέρνηση εργάζεται με συνέπεια, εφαρμόζοντας την εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την συνάντησή μας στο Μέγαρο Μαξίμου, την 1η Φεβρουαρίου 2021, που δρομολόγησε την υλοποίηση του έργου πνοής για τα Φάρσαλα».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, δεδομένου ότι γνωρίζει τη σπουδαιότητα του έργου για την περιοχή των Φαρσάλων για την επίλυση των χρόνιων αρδευτικών και υδρευτικών αναγκών της επαρχίας, άλλα και την αντιπλημμυρική της θωράκιση, που καθίσταται επίσης αναγκαία μετά τις καταστροφές από τον «Ιανό», βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, προκειμένου να παρακολουθεί τα προβλεπόμενα στάδια της πορείας υλοποίησής του. Όπως σημειώνει «η πορεία των έργων αυτού του μεγέθους είναι σύνθετη και χρονοβόρα και σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν έχουν υπάρξει ανυπέρβλητα εμπόδια, άλλα και παραλείψεις που επέφεραν αδικαιολόγητη στασιμότητα και τέλμα, σε βαθμό που κανείς να μην πίστευε μέχρι τη συνάντηση μου με τον πρωθυπουργό ότι το φράγμα στη Σκοπιά μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Αυτή τη φορά, όμως, τα λόγια συνοδεύονται με πράξεις. Η διαδικασία μέχρι στιγμής προχωρά ομαλά, το υπουργείο Υποδομών με απόφασή του εχει διασφαλίσει τους πόρους για την χρηματοδότηση του έργου, που ανέρχονται στα 230 εκατ. ευρώ ως συνολική δημόσια δαπάνη. Κομβικό σημείο σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι η δημοπράτηση του έργου, η οποία στην ουσία θα σημάνει το πέρασμα από τα διαδικαστικά στην φάση επιλογής αναδόχου για την εκκίνηση των εργασιών κατασκευής. Όπως με διαβεβαίωσε ο αρμόδιος υπουργός η δημοπράτηση του έργου είναι θέμα ημερών».

Προηγούμενο άρθρο 5η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών στο Δημοτικό Γήπεδο Πυργετού
Επόμενο άρθρο Συνάντηση του νέου ΔΣ του Εξωραϊστικού συλλόγου Καστρί Λουτρό με Δήμαρχο Τεμπών