Ειδήσεις

Ο Δήμαρχος Τεμπών Γεώργιος Μανώλης στην παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου» με την Άννα Βαγενά


Τη Δευτέρα το βράδυ στις 29 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου» του Γιώργη Παπάζογλου με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη και ταλαντούχα κ. Άννα Βαγενά στο θεατράκι Μακρυχωρίου σε έναν εκπληκτικό χώρο «κατακλυσμένο» από τη φυσική ομορφιά του τοπίου σε μια ατμοσφαιρική βραδιά υπό το φως των αστεριών.
Η ηθοποιός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Λάρισας έχει βραβευτεί αρκετές φορές στο παρελθόν για τη συγκεκριμένη παράσταση, η οποία έχει παιχτεί πάρα πολλές φορές στη Ελλάδα  καθώς και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Ήταν  προσφορά της κας Άννας Βαγενά, για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή προς τους κατοίκους του Δήμου Τεμπών σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΠΕΠΤ.
Η παράσταση πραγματεύεται τις μνήμες της Αγγέλας Παπάζογλου, συζύγου του ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου, από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό των Ελλήνων, καθώς και τον επαναπατρισμό τους, στη «Νέα Πατρίδα».
Αναγνώστρια ήταν  η κα Ασπασία Μπατατόλη και την επιλογή κειμένων και τη μουσική επιμέλεια είχε ο κ. Λάμπρος Λιάβας.
Την παράσταση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Μακρυχωρίου κ. Γιώργο Ντόντο, τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΠΕΠ κ. Γιώργο Νικολάου, τους δημοτικούς συμβούλους κ. Γιώργο Κυρίτση και κ. Νίκο Μητσογιάννη και την Πρόεδρο της Κοινότητας Μακρυχωρίου κ. Άννα Καραπάνου  – Μαγαλιού, καθώς και αρκετοί κάτοικοι του Μακρυχωρίου και επισκέπτες από την ευρύτερη  περιοχή του Δήμου Τεμπών.
Στο σύντομο χαιρετισμό του  ο Δήμαρχος Τεμπών, ευχαρίστησε την κα Άννα Βαγενά που με την παρουσία της στο Μακρυχώρι, στην έδρα του Δήμου έδωσε την ευκαιρία στο κοινό και προπάντων στους νέους, να ακούσουν και να μάθουν άγνωστες πτυχές και συνέπειες της Μικρασιατικής Καταστροφής, όπως και της Γερμανικής Κατοχής μέχρι και τον εμφύλιο πόλεμο.
Τέλος ευχαρίστησε τους κατοίκους και πιο πολύ τους νέους που με την παρουσία τους τίμησαν την κ. Βαγενά.
Προηγούμενο άρθρο Webinar: Βιώσιµη Γεωργία και ο Ρόλος της Συνθετικής Βιολογίας
Επόμενο άρθρο Η Λάρισα τιμά τον θεμελιωτή της Ιατρικής Ιπποκράτη