Ειδήσεις

Mάξιμος: Επαναφορά του μπόνους 50 εδρών για αποφυγή πολιτικής αστάθειας


Ερωτηθείς από την εφημερίδα tomanifesto, ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχετικά με την πρότασή του για ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση·

«Ο εκλογικός νόμος μαζί με την αποτύπωση της λαϊκής βούλησης θα πρέπει να δίνει κυβερνησιμότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη θητεία του, βλέποντας ότι χάνει τις εκλογές, μας άφησε ως “νάρκη” την απλή αναλογική. Η αλλαγή του εκλογικού νόμου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με το κλιμακωτό μπόνους, είχε στόχο, υπό προϋποθέσεις, αν δεν υπήρχε αυτοδυναμία, τη δημιουργία ευρύτερων συναινέσεων.

Ωστόσο, στο τοξικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί και με την αλαζονική συμπεριφορά του αρχηγού του τρίτου κόμματος, που εκ προοιμίου αρνείται στον αρχηγό του πρώτου κόμματος να είναι πρωθυπουργός -όπως συμβαίνει σε όλο το κόσμο σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας- επιβάλλεται η αναθεώρηση του εκλογικού νόμου.

Στο κυκεώνα των προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι πολιτική αστάθεια. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα,  ισχυρή κυβέρνηση που μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. Γι’ αυτό και θεωρώ ότι πρέπει να επανεξεταστεί η επαναφορά του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, ώστε να είναι ευχερέστερη η επίτευξη αυτοδυναμίας».

Προηγούμενο άρθρο Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα - Χριστούγεννα στην Χώρα των Θαυμάτων!
Επόμενο άρθρο Θεία Λειτουργία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας